نخستین همایش ملی کشاورزی در سایه کرونا در مشهد آغاز به کار کرد

همایش ملی کشاورزی
نخستین همایش ملی کشاورزی در سایه کرونا با هدف بررسی تاثیر کرونا بر بخشهای مختلف کشاورزی با حضور کارشناسان و مسولان مرتبط با این موضوع در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.
: 1500

رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به گزارش کشاورزان پرس به نقل از  روز چهارشنبه در مراسم آغاز به کار این همایش در مشهد گفت: در حال حاضر کشور در معرض چند مخاطره همزمان است که تاثیر آن بر روی کشاورزی بر هم کنش دارد و این بخش را مورد تهدید جدی خود قرار داده است.

دکتر احمد نظامی افزود: هم اکنون کشاورزان به خاطر خشکسالی بسیاری از منابع علوفه‌ای خود را کاهش داده‌اند که تاثیر آن در بخش دامداری به چشم می‌خورد و دامدارن در معرص کمبود نهاده‌های مورد نیاز دام هستند و شاید کشور مجبور باشد در کنار واردات دانه‌های روغنی مجبور به واردات علوفه نیز باشد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر تغییرات اقلیمی و افزایش دما در کنار تحریم‌ها و تورم که کرونا بر این موارد نیز تاثیر گذاشته است نیاز به این دارد تا تصمیم گیرندگان کشوری با برنامه ریزی مناسب در عبور از این شرایط بخش کشاورزی را مورد حمایت جدی خود قرار دهند.

استاد فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تسریع در واکسیناسیون کشوری و افرادی همچون کشاورزان که در زنجیره تولید غذایی کشور نقش دارند باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوان در کنار رفع موانع به تولید بیشتر محصولات غذایی پرداخت.

نظامی افزود: کشاورزی حساسیت بسیاری به حوادث طبیعی دارد و کرونا نیز بر این موضوع تاثیر بیشتری داشته است به گونه ای که کشاورزان به عنوان پیشران صنایع و تولیدات کشور نتوانسته اند به خوبی نقش خود را ایفا کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۱۰ درصد محصولات کشاورزی، حدود چهار هزار میلیارد تومان کاهش ارزش داشته است که رقم بسیار بزرگی است.

استاد فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از سوی دیگر و با کاهش مسافرت مردم به خاطر رعایت دستورالعملهای بهداشتی زنجیره استفاده از محصولات لبنی دچار چالش شده است و بسیاری از رستوران داران و محل های اقامتی نتوانسته اند در این زنجیره اقتصادی نقش آفرین باشند که تاثیر آن بر روی کشاورزان و دامداران مشهود است.

نظامی افزود: بخش تولیدی اکنون دچار مشکل شده است و به جای تولید محصولات لبنی در فکر تولید شیر خشک و روش‌های ذخیره سازی محصولات برای کمتر آسیب پذیری گام برداشته است.

وی ادامه داد: همچنین به خاطر کاهش مخاطرات کرونا، انتقال محصولات دامی و کشاورزی با رعایت قرنطینه‌های بهداشتی نیز تاثیر منفی دیگری بر این چرخه داشته است و انتقال محصولات کشاورزی با مشکل رو به رو شده است و برخی از کشورها فروش محصولات خود را کم و یا متوقف کرده اند.

رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باید از کشاورزی حمایت جدی صورت گیرد زیرا آنها نقش بزرگی در سربلندی و استقلال  کشور دارند و بر همین اساس حمل و نقل جاده‌ای نیز تاثیر مهمی در زنجیره اقتصاد کشاورزی دارد.

نظامی با اشاره به موضوع آموزش و پژوهش و تاثیر آن بر زنجیره اقتصادی کشور افزود: باید دانشجویان در مقطع کارشناسی تشویق به مهارت آموزی و فعالیت در حوزه های کار آفرین شوند.

وی ادامه داد: آموزش و پژوهش در کشاورزی، با شیوع پاندمی کرونا و رعایت  فاصله گذاری اجتماعی موجب ایجاد فاصله‌ بین دانشجویان با کارگاه ها، آزمایشگاه ها و کلاس ها شد گرچه دانشگاه با توجه زیر ساخت آموزش مجازی توانست تا حدودی این مشکل را رفع کند و تابوی این نوع از آموزش شکسته شد.

استاد فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با وجود این در بخش عملی و کاربردی مشکلات خاصی وجود داشت و عدم حضور فیزیکی دانشجویان و فراهم نبودن زمینه آموزش های عملی موجب کندی در این بخش شد ولی واقعیت این است که این کیفیت راضی کننده نیست و از سوی دیگر نباید دانشگاهیان در مخاطره جدی سلامت قرار گیرند تا به سرمایه انسانی علمی کشور ضربه وارد شود.

نظامی افزود: این شرایط باعث شد برخی فعالیت‌های آزمایشگاهی با تهیه فیلم بر طرف شود و در بخش مهارت آموزی و عملیات کشاورزی و کارگاهی نیز توانستم با برنامه ریزی به صورت محدود حضور دانشجویان ممکن شود که نتیجه آن تولید گلهای سطح دانشگاه فردوسی توسط دانشجویان این دانشکده بود.

رفتن به بالا