۳۰ هزار میلیارد ریال به مکانیزاسیون کشاورزی کشور اختصاص یافت

۳۰ هزار میلیارد ریال به مکانیزاسیون کشاورزی کشور اختصاص یافت
مسئول هماهنگی امور استان‌های مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور گفت: ۳۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور در سال جاری اختصاص یافت که این منابع با هماهنگی بانک کشاورزی در اختیار بهره‌برداران متقاضی قرار می‌گیرد.
: 1940

«امیربهادر ولیخانی» روز دوشنبه در حاشیه سفر به اراک در گفت و گو با ایرنا، افزود: این تسهیلات با بهره ۱۵ درصد برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی کشور اختصاص یافته‌ است.

وی، ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کشور را ۲ و پنج صدم عنوان کرد و ادامه داد: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی استان مرکزی ۲ و نزدیک به میانگین کشوری آن است.

مسئول هماهنگی امور استان‌های مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: توسعه ضریب مکانیزاسیون در زیر بخش کشاورزی از جمله زراعی، باغی، طیور و شیلات در دستور کار است و هر سال بر مبنای برنامه این شاخص بهبود می‌یابد.

ولیخانی، سنتی بودن و کشت چند محصول در باغ‌ها را از جمله مشکلات توسعه ضریب مکانیزاسیون در باغات  کشور عنوان کرد و گفت: شیوه سنتی مدیریت باغات، کشت چند محصول در این اراضی به گونه‌ای است که با روش‌های نوین کشاورزی کمتر همخوانی داشته و مشکلاتی برای  ورود فناوری روز کشاورزی را به این باغات با مشکل مواجه کرده‌ است.

وی ادامه داد: با کشت یک محصول و ردیف مشخص در اراضی باغی امکان ورود فناوری روز و ماشین‌آلات بخش کشاورزی برای کاشت، داشت و برداشت در این اراضی مهیا می‌شود.

مسئول هماهنگی امور استان‌های مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: این مرکز برنامه‌های مناسبی در زمینه توسعه مکانیزاسیون در باغات شیب دار، گیاهان دارویی، مبارزه با سرمازدگی و تگرگ با بهره‌گیری از دستگاه‌ها و ماشین آلات کشاورزی دارد.

ولیخانی گفت: ضریب مکانیزاسیون در بخش‌های مختلف زراعی شامل کشت گندم، جو و کلزا در کشور مناسب است و تمامی مراحل خاک‌ورزی تا برداشت به‌صورت مکانیزاسیون انجام می‌شود.

استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور است و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.

رفتن به بالا