به گزارش کشاورزنا نقل از غلات نیوز، سورنا ستاری در آیین افتتاح مرکز نوآوری صنعت غذا که روز گذشته برگزار شد، بیان کرد: صنعت غذا یکی از بزرگترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در صنعت غذا استفاده میشود بنابراین نوآوریها در این حوزه از نظر سلامت، بهداشت و دیگر فاکتورها اهمیت بالایی دارد.
وی افزود: مرکز نوآوری صنعت غذا کمک میکند تا نوآوریها به کارخانههای بزرگ تزریق شده و استارتآپها و جوانان خلاق به این حوزه ورود کنند. معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به شکلگیری کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات این زنجیره، تفاوت قیمت ارز و یارانهای است که به این سیستم وارد شده و نوآوریها را کاهش داده است. ساختار کلی صنعت نان کشور، سنتی و نیازمند تغییر است و در حال حاضر شرکتهای خصوصی زیادی در حوزه نان ایجاد شدهاند. همچنین پیمان صالحی، معاون نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به تلاشهای مرحوم محمود شیخ زینالدین، معاون وقت نوآوری و تجاریسازی معاونت علمی و فناوری برای ایجاد پایههای اولیه شکلگیری این مرکز، گفت: شکلگیری این نوع از مراکز به نوعی فصلالخطاب حوزه تابآوری صنایع در وضعیت فعلی کشور است. وی افزود: ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال شناسایی زنجیرههای علم و فناوری هستیم و زنجیره غذا و فناوریهای این حوزه هم یکی از اولویتهای معاونت علمی است. صالحی ادامه داد: از نظر ما نوآوری یعنی تبدیل ایده به محصول و تجاریسازی و به بازار رساندن آن. در همین راستا هم در تلاشیم تا در مرحله بعدی، زیرساختهای توسعه را برای گسترش مرکز نوآوری اجرایی کنیم. وی اضافه کرد: با بازسازی اماکن فرسوده، بیش از یک میلیون متر مربع به نظام نوآوری کشور اضافه شده است. این مراکز و فضاهای قدیمی در دل شهرها و با نمادهای کهن خود بازسازی میشوند تا روند توسعه نوآوری کشور را شتاب دهند و این مرکز نیز در سیلویی با مساحت ۱۲۰۰ مترمربع و با قدمت 80 سال ایجاد شده است. |
ثبت نظرات و دیدگاه شما