به گزارش کشاورزان پرس به نقل ار ایلنا، محمد میر رضوی اظهار داشت:دولت سهمیه روغن کارخانجات کنسروی را تخصیص داده اما هنوز کارخانجات تولیدی سهمیه خود را تحویل نگرفتهایم.
وی ادامه داد:نرخ هر کیلو روغن در صنف و صنعت 6 برابر ارتقا پیدا کرده است.
این فعال اقتصادی با اشاره به کمبود روغن در کارخانههای تولید کنسرو، خاطر نشان کرد: تولید کنسرو در حال حاضر متوقف نشده است اما روند تولید آن کاهش پیدا کرده به عنوان مثال برندهای مطرح در تولید کنسرویجات با 10 درصد از ظرفیت و توان خود اقدام به تولید میکنند چرا روغن آنها تامین نیست.
میررضوی تصریح کرد: کنسروهای خورشتی، کنسروهای تن و انواع سسها با افزایش نرخ روغن قیمت آنها نیز تغییر و ارتقا خواهد یافت.
به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو؛ روغن جزو مواد اصلی تولید سس محسوب میشود از اینرو شاهد افزایش نرخ انواع سس در بازار خواهیم بود. اما نرخ کنسروهایی که روغن اصلی آنها نیست تغییر نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه 10 تا 15 درصد نرخ روغن در قیمت تمام شده محصولات نهایی تاثیرگذار میگذارد، خاطر نشان کرد: با افزایش قیمت روغن صادرات کنسرویجات نیز روند کاهشی به خود خواهد گرفت چراکه قیمت تمام شده محصولات افزایش پیدا میکند و در نتیجه برای کشورهای هدف صادراتی ما خرید این محصولات از ایران توجیه اقتصادی ندارد و تلاش دارند که نیاز خود را از کشورهای دیگر تهیه و تامین کنند.
این فعال اقتصادی با تایید قاچاق روغن در کشور، تصریح کرد: محصولات اساسی از جمله روغن و گندم و ... که ارز 4200 تومانی برای واردات دریافت میکردند امکان قاچاق آنها وجود داشت چراکه تفاوت قیمت روغن با نرخ دولتی با روغن با نرخ آزاد فاحش بود از اینرو قاچاق آن توجیه پذیر به نظر میرسید به همین دلیل فعالان اقتصادی موافق تک نرخی شدن ارز هستند.
میر رضوی در پایان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما بعد از افزایش نرخ کنسرویجات مصرف چه میزان کاهش پیدا میکند؟ گفت: بعد از ارتقا نرخ روغن قیمت یک سس مایونز که 15 هزار تومان بود با افزایش 6 برابری نرخ روغن قیمت آن 3 تا 4 برابر افزایش پیدا میکند از اینرو طبیعی است که با افزایش نرخها میزان مصرف کاهشی شود
ثبت نظرات و دیدگاه شما