به گزارش کشاورزان پرس به نقل از ایرنا، ابوالقاسم جعفری افزود: خور و بیابانک تنها شهرستان خرماخیزِ استان اصفهان است و هر ساله با توجه به سال آوری درختان خرما، حدود ۵۰۰ تا ۶۵۰ تن خرما از اوایل شهریور تا پایان آبان برداشت می شود.
وی گفت: هر هکتار نخلستان خور و بیابانک، حدود ۲۰۰ نخل دارد و به طور متوسط، از هر هکتار، سه تُن خرما برداشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک افزود: بیشترین نخلستان های این شهرستان، با ۱۵۰ هکتار در روستای های مهرجان، گرمه و عروسان قرار دارد.
جعفری ادامه داد: کبکاب، کرمانی، خدشکن ، قصب، زاهدی، پیارم، مضافتی، برحی و مجول از ارقام مرغوب خرمای این شهرستان است.
وی گفت: هم اینک برای هر روستا ارقام سازگار با روستا به باغداران معرفی و در صورت درخواست نخل داران پاجوش لازم تأمین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خور و بیابانک تصریح کرد: از سال ۷۶ تاکنون تعداد زیادی ارقام خرمای تجاری از نقاط خرماخیز کشور برای بررسی سازگاری به شهرستان حمل و کشتشد و بررسیها نشان داده که ارقام کبکاب، زاهدی، مضافتی و برحی، سازگاری بهتری در شرایط منطقه دارد.
جعفری افزود: در پنج سال گذشته ارقام پیارم و مجول واردشده به شهرستان به بار نشسته و با توجه به بررسیهای صورت گرفته این دو رقم نیز در طرحهای توسعهای این مدیریت قرارگرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک گفت: در فصل برداشت خرما که از ابتدای شهریور تا اوایل آبان است، بیش از هزار و ۴۰۰ نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم فعالیت میکنند.
به گفته وی درختان خرما درخور و بیابانک علاوه بر تولید محصول، همچون چتر سبز هوای داغ کویری را به هوای خنک تبدیل و امکان کشاورزی در زمینهای شور را فراهم میکند و همچنین از برگهای آن در خوراک دام و ساخت انواع حصیر و سبد استفاده میشود.
وی از آغاز مبارزه شیمیایی با آفت های کلیدیِ خرما در ۴۸۰ هکتار از نخلستانهای شهرستان خبر داد و گفت: زنجره خرما، کَنه گرد آلود، سوسک شاخدارِ کرکدنی و شپشکِ شفاف از مهمترین آفتهایی هستند که هر سال به محصول خرمای نخلستانهای این شهرستان خسارت می زنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خور و بیابانک رعایت بهداشت زراعی، هرس درختان، تغذیه مناسب با کودهای مورد نیاز و مبارزه به موقع را از راهکارهای مقابله با این آفتها بیان کرد و افزود: کنه از آفات خصوصی و درجه یک نخیلات بوده بنابراین نخلداران باید با جدیت و حساست بالا با مشورت کارشناسان حفظ نباتات، نوع سم، میزان مصرف بهینه، زمان مناسب مصرف و سمپاش مناسب را انتخاب و اقدام به مبارزه کنند.
وی خاطرنشان کرد: کنهها محیط گرم و خشک را میپسندند و اگر به هر شکلی محیط مرطوب و مدیریت آبیاری انجام شود از بروز و شدت خسارت کنه جلوگیری میشود، در این راستا مدیریت آبیاری و میانه کاری نخیلات و رعایت بهداشت نخلستان تاثیر معنیداری در کاهش خسارت کنهها دارد.
جعفری گفت: با توجه به آغاز فصل گرما و وزش بادهای گرم و خشک، شرایط لازم برای فعالیت، افزایش نسل و خسارت کنه تارتن نخیلات فراهم است.
وی افزود: این آفت با کشیدن شیره غذایی برگ و میوهها، باعث خشک شدن پوست میوه شده و شیرینی میوه را کاهش میدهد و اگر خسارت ادامه یابد اندازه میوه و ارزش غذایی آن بسیار کاهش پیدا میکند.
ثبت نظرات و دیدگاه شما