غلامحسین طباطبایی در گفتوگو با «کشاورزنا» اظهار کرد: با توجه به اینکه در کشور ما کشاورزی سنتی بوده و نسل به نسل منتقل میشود، امکان تشکیل زنجیره ارزش از صفر وجود ندارد؛ بنابراین باید دید در کدام حلقه میتوان تأثیر گذاشت تا روی آن بیشتر کار کنیم.
وی با اشاره به نقش واریته و بذرها در کاهش ضایعات در بخش کشاورزی عنوان کرد: کاهش ضایعات محصولات فقط مربوط به امکانات بعد از تولید نیست، بلکه از همان ابتدای کار باید جلوی ضایعات را گرفت. برای تولید یک محصول واریتههای بسیاری وجود دارد که رقم و نوع آنها با یکدیگر متفاوت است؛ بهطور مثال برخی از واریتهها ماندگارتر و حتی کممصرفتر هستند. در محصولات باغی هم همینطور است و ارقام با یکدیگر تفاوت دارند. حتی نوع تغذیه گیاه هم میتواند در کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری مؤثر باشد.
طباطبایی تصریح کرد: مسأله بعدی، کنترل تولید است. همانطور که اگر آب بیاندازه وارد مزرعه شود، باعث تخریب میشود، تولید هم اگر خارج از برنامه باشد، خسارتزا خواهد بود. اگر انبار، سردخانه و صنایع تکمیلی هم وجود نداشته باشد، مشکل دوبرابر میشود. کسی که پا به عرصه تولید میگذارد، باید مدیریت زمانی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت سهامی زراعی فعالیتهای کشاورزی و غیرکشاورزی ایران در رابطه با نقش این شرکتها در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: شرکتها و تعاونیهایی موفق خواهند بود که تمام حلقهها را کنار هم داشته باشند و از قبل از تولید تا بعد از آن برنامهریزی کنند. به این ترتیب شاهد کمترین ضایعات در بخش کشاورزی خواهیم بود.
ثبت نظرات و دیدگاه شما