تولید ماکارونی با سمولینا یا بدون سمولینا؟!

ماکارانی
اختصاصی/ در حال حاضر روی بسیاری از بسته‌های ماکارونی در بازار درج شده «ماکارونی با آرد سمولینا!» که سمولینا هم از گندم دوروم به دست می‌آید و با توجه به میزان محدود تولید گندم دوروم در کشور، سوال این‌جا است که چرا روی بسته‌بندی‌های ماکارونی، تولید با آرد سمولینا درج شده است؟!
: 854

کارشناس کنترل کیفیت یکی از کارخانه‌های تولید ماکارونی در گفت‌وگو با کشاورزنا به نقل از  غلات نیوز اظهار کرد: متاسفانه شناخت درستی از سمولینا در سطح جامعه نیست و به همین خاطر برخی شرکت‌ها صرفا جهت بازاریابی این عنوان را روی بسته‌بندی درج می‌کنند! در حالی که بسیاری از کارخانه‌های ماکارونی به دلیل عدم دسترسی به گندم دوروم، از آرد نول استفاده می‌کنند (آرد نول از مغز گندم معمولی استحصال می‌شود) و تولید ماکارونی با سمولینا در سطح کشور محدود است.
در ادامه یکی از تولیدکنندگان ماکارونی کشور در این خصوص اظهار کرد: به طور کلی نزدیک به 30 درصد از آرد مصرفی در تولید ماکارونی، سمولینا است و مابقی از آرد نول استفاده می‌شود.
وی افزود: به دلیل تولید محدود گندم دوروم در کشور، سال گذشته فقط دو شرکت تولید ماکارونی، گندم دوروم را خریداری نمودند و در سال جاری نیز تنها سه یا چهار کارخانه موفق به خرید شده‌اند.

شرایط تولید گندم دوروم در کشور چگونه است؟!
اما بر حسب شرایط محدود تولید گندم دوروم در کشور، وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری برای دومین بار طی هماهنگی و انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با انجمن صنفی کارخانه‌های ماکارونی و بنیاد توانمند‌سازی گندم‌کاران، امکان خرید گندم دوروم به صورت کشت قراردادی را فراهم نمود.
بر این اساس در سال جاری 90 هزار تن گندم دوروم از سوی بخش خصوصی در قالب کشت قراردادی خریداری شد البته بخشی هم از سوی دولت خریداری گردید که در صورت تقاضا، به کارخانه‌های ماکارونی تحویل گردیده است.
در واقع در کشت قراردادی، ارتباط میان صنعت و بخش کشاورزی ایجاد و صنعت بر مبنای سفارش خود، محصول مورد نظر را از کشاورز درخواست خواهد کرد. نرخ خرید در کشت قراردادی نیز به این صورت است که درصدی بالاتر از نرخ خرید تضمینی تعیین می‌گردد.

رفتن به بالا