: 1415 :
قارچ سفید

دبیر انجمن پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی در گفت‌وگو با روستانیوز مطرح‌کرد:

برنامه‌ریزی برای افزایش تولید قارچ به ۲۰۰هزار تن در سال

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی با اشاره به برنامه‌ریزی برای افزایش تولید قارچ به ۲۰۰هزار تن در سال، در پاسخ به این سوال که این صنعت از زمانی‌که ویروس کووید۱۹ در کشور شیوع پیدا کرده است، چه وضعیتی دارد، گفت: با توجه به مشکلاتی که بیماری کرونا برای همه اصناف به‌وجود آورد، برنامه‌ریزی‌های ما نیز در این صنف بر اساس افزایش سرانه مصرف و فرهنگ‌سازی برای مصرف بیش‌تر قارچ تغییر کرد که این مسأله باعث شد تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنیم و میزان مصرف قارچ را در بین مردم افزایش دهیم.

به‌گزارش کشاورزان پرس به نقل از  روستانیوز، نیما باغبانی اظهار کرد: در سالی که تمامی اصناف با رکود، تعطیلی و ضرر مواجه بودند، شاهد اجرای طرح‌های توسعه‌ای در صنعت قارچ بودیم و قرار است ظرفیت تولید خود را در سال جدید از ۱۶۵هزار تن به ۲۰۰هزار تن در سال افزایش ‌دهیم. 
وی ادامه داد: با این مقدار تولید، بازار داخلی کشور به‌خوبی پوشش داده می‌شود و مردم با کمبود این محصول مواجه نمی‌شوند. 
باغبانی با بیان این‌که توانستیم صندوقی را به‌عنوان صندوق بازار در صنف قارچ ایجاد کنیم که با آن دست بیش‌تر دلالان از صنعت قارچ کوتاه می‌شود، افزود: زمانی‌که قیمت قارچ به‌دلیل افزایش عرضه کاهش پیدا کند، این صندوق به بازار ورود می‌کند و با خرید محصول، آن را به واحدهای فرآوری تحویل می‌دهد.
این پرورش‌دهنده قارچ درباره فعالیت تولیدکنندگان در میادین میوه و تره‌بار ادامه داد: صنف قارچ مستقیماً در حوزه توزیع محصول در میادین میوه و تره‌بار ورود نمی‌کند، اما بخشی از تولیدکنندگان با سازمان میادین میوه و تره‌بار قرارداد دارند. از آن‌جایی که قیمت عرضه محصولات در این میادین باید ۳۰درصد کم‌تر از بازار باشد، طی جلساتی که داریم، قرار است قیمتی را برای عرضه این محصول مصوب ‌کنیم تا هم تولیدکننده ضرر نکند و هم مصرف‌کننده برای خرید دچار مشکل نشود. 
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی درباره مشکلات پیش روی این صنعت گفت: اگر میزان تولید افزایش پیدا کند و نتوانیم موانع صادراتی را حذف کنیم، در این حوزه با مشکل مواجه می‌شویم و تنها راه جلوگیری از ایجاد بحران در صنعت قارچ، ایجاد بازارهای صادراتی است. 
باغبانی با اشاره به این‌که در حال حاضر تمام نیاز کشور به قارچ در داخل تولید می‌شود، اظهار کرد: ایران با تولید حدود ۱۸۰هزار تن قارچ در سال، در رتبه هفتم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قارچ قرار دارد. همچنین تمام مواد اولیه رویش قارچ و سایر نیازهای این صنعت در داخل تولید می‌شود و اگر به تولید ۲۰۰هزار تن قارچ برسیم، رتبه ما نیز ارتقاء پیدا می‌کند.
وی درباره پدیده قاچاق قارچ بیان کرد: قارچ محصول فسادپذیری است و با ورود آن به حوزه قاچاق، قطعاً در طی مسیر از بین می‌رود؛ بنابراین مشکلی در این زمینه نداریم و صادرات تنها از طریق پایانه‌های رسمی کشور انجام می‌شود.