: 2244 :
تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان ضروری است

استاندار:

تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان ضروری است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی نظیر خرما ضمن ایجاد اشتغال زمینه ساز رونق اقتصادی در استان می‌شود.

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از ایرنا، حسین مدرس خیابانی شامگاه شنبه در نشست شورای معاونان و مدیران سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی و غذایی اظهارداشت: وجود چنین صنایعی شرایطی را فراهم خواهد کرد که در زمان افزایش تولید محصولات و کاهش تقاضا برای تولیدات خام، مانع از ضایع شدن آن و نوسانات منفی قیمت می‌شود.

وی ادامه داد: صنایع تبدیلی از میزان بیکاری­‌های دائمی و فصلی در مناطق روستایی کم کرده و زمینه مناسب برای توسعه بخش کشاورزی را فراهم می‌کند و به افزایش تولیدات، بهره‌وری، ایجاد فرصت­‌های شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخش‌های اقتصادی و کاهش نابرابری­ های منطقه‌ای منجر می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه سالیانه افزون‌بر پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود، بیان کرد: بسیاری از محصولات کشاورزی دارای زمان تولید و مصرف محدودی هستند و تولید یا برداشت محصولات این بخش معمولا در یک زمان مشخص و کوتاه ولی مصرف در زمان طولانی‌تری انجام می‌شود و صنایع تبدیلی می‌توانند با حفظ و نگهداری محصولات در آنها به گونه‌ای تغییر و تبدیل ایجاد کند که امکان مصرفشان در تمامی ایام سال میسر باشد.

وی افزود: هرچند سیستان و بلوچستان جزو استان‌های کم بارش و در شرایط نرمال بارندگی نیست ولی برای توسعه بخش کشاورزی باید بیشتربه تقویت فرصت‌ها و ظرفیت‌های خاص منطقه پرداخت.
مدرس خیابانی توجه خاص به تولید خرما و توسعه زنجیره ارزش آن،بهره‌گیری از تمام ظرفیت بازارهای سطح کشور برای فروش محصولات تولیدی استان، توسعه کشت میوه‌های گرمسیری بویژه موز وانبه و کشت‌های گلخانه‌ای را خواستار شد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های دامپروری بویژه پرورش شتر، دام و طیور بومی گفت: بکارگیری فرصت همجواری با کشورهای همسایه در این زمینه‌ها می‌تواند موجبات رونق بخش کشاورزی و توسعه پایدار در منطقه شود. 
استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این استان فضای مناسبی برای توسعه صنایع کوچک دارد که نیاز به سرمایه گذاری آنچنانی نیست.
وی بر ارتقا و افزایش ظرفیت انبارش و مخازن بندر تجاری چابهارتاکید کرد و افزود: تلاش مسوولان بر این است که بخش کشاورزی جایگزین نفت شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با بیان توانمندی‌های استان در زمینه شیلات،تولید گوشت قرمز، تولید محصولات گرمسیری، گلخانه‌ای و باغی بویژه خرما و محصولات خارج از فصل و گیاهان دارویی گفت: این استان دارای رتبه برتر در سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی است و مزیت‌های بی‌نظیری دارد که با حمایت همه دست اندرکاران می‌تواند به استان برخورداری تبدیل شود.
محمد علی نیکبخت افزود: نباید بگوییم سیستان و بلوچستان محروم است بلکه با برنامه‌ریزی و حذف محدودیت‌ها  شرایط سرمایه‌گذاری را تسهیل تا آهنگ توسعه استان رشد قابل ملاحظه‌ای پیدا کند. 
وی تصریح کرد: برای تحول در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان در بخش‌های مختلف سند توسعه‌ای تدوین  و محور برنامه‌های کاری سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است. 
رییس سازمان جهاد کشاورزی گفت: با رفع محدودیت توسعه واحدهای مرغداری ،تلاش مضاعفی برای ایجاد واحدهای جدید صنعتی پرورش مرغ گوشتی در راستای افزایش ضریب خوداتکایی استان به گوشت مرغ صورت گرفته و حدود ٣٠٠ متقاضی در مسیر سرمایه‌گذاری در این زمینه هستند. 
وی توسعه کشت‌های قراردادی و فعال سازی بازارچه‌های مرزی را فرصت ممتاز برای ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان ذکر کرد.