: 3929 :
در تولید گندم آبی کشور صددرصد بذر موردنیاز در داخل کشور تولید می‌شود

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر:

در تولید گندم آبی کشور صددرصد بذر موردنیاز در داخل کشور تولید می‌شود

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت:در تولید گندم آبی کشور صددرصد بذر موردنیاز در داخل کشور تولید می‌شود و در این خصوص خودکفا هستیم. هم‌اکنون نیز با توجه به ظرفیت‌های موجود، رقم خوبی را معرفی کردیم.

به گزارش کشاورزان پرس، «گودرز نجفیان» در حاشیه بازدید وزیر جهاد کشاورزی از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر دیم گندم افزود: در این مزرعه پژوهش‌های ملی کشور برنامه‌ریزی می‌شود‏ که بخشی از آن در ستاد و بخشی در استان‌ها در 25 ایستگاه تحقیقاتی در اقلیم‌های مختلف انجام می‌شود.

 

 رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اظهار داشت: در این بازدید بخشی از ظرفیت‌های موجود در موسسه اصلاح و بذر برای پاسخگویی به چالش‌ها و پشتیبانی از برنامه‌های خوداتکایی کشور در زمینه تولید محصولات اساسی گندم و جو را به سمع و نظر وزیر جهاد کشاورزی رساندیم.

 

وی با بیان این که در تولید گندم آبی کشور صددرصد بذر موردنیاز در داخل کشور تولید می‌شود و در این خصوص خودکفا هستیم. هم‌اکنون نیز با توجه به ظرفیت‌های موجود، رقم خوبی را معرفی کردیم.

 

نجفیان خاطرنشان کرد: در این موسسه سالانه 15 واریته و بذر جدید معرفی می‌شود که حدود 6 تا 10 واریته مربوط به گندم است.

 

 رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان این که از آغاز انقلاب تاکنون بیش از 140 رقم اصلاح شده در گندم و جو از سوی این موسسه معرفی شده است، گفت: در حال حاضر نیز حدود 50 تا 60 رقم فعال گندم در عرصه داریم که به تولید کمک می‌کنند. این ارقام متحمل به کم‌آبی و مقاوم در مقابل بیماری‌ها هستند، موجب صرفه‌جویی در مصرف سم می‌شوند و بهره‌وری آب را افزایش می‌دهند.

 

به گفته وی، ما ارقامی داریم که در آب کم 5 تا 6 تن در هکتار عملکرد دارند که اینها از ظرفیت‌هایی است که از سال 80 بر روی آن در موسسه تحقیقاتی کار شده است گندم‌هایی همچون سیروان، مورگان و پیشگام که در مناطق اقلیمی مختلف می‌توانند کمک کنند تا عملکرد تولید را افزایش دهند.

 

نجفیان ادامه داد: این بذرها توانسته‌اند با وجود کاهش سطح زیر کشت و منابع محدود آبی، تولید کشور را حفظ کنند.

 

 رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در خصوص محصول جو گفت: از 600 هزار هکتار تا حدود یک میلیون هکتار جو دیم و 600 هزار هکتار جو آبی، حدود 3.5 میلیون تن جو تولید می‌شود که این میزان به 3.7 میلیون تن هم رسیده است.

 

وی افزود: جو یکی از محصولات مهمی است که برای کنسانتره مورد استفاده قرار می‌گیرد.