: 3988 :
 تسهيلات ارزان قيمت براي شيلات  كاران پيش بيني شده است

رئيس سازمان شيلات ايران:

تسهيلات ارزان قيمت براي شيلات كاران پيش بيني شده است

رئيس سازمان شيلات ايران در خصوص ظرفيت استخرهاي پرورش آبزيان كشور گفت:ظرفيت فعلي در صنعت آبزيان حدود يك ميليون و 265 هزار تن است كه715 هزار تن صيدي و 553 هزار تن آبزي پروري است و در اين حوزه 240 هزار نفر به صورت مستقيم و 800 هزار نفر به طور غيرمستقيم در حوزه صنعت شيلات مشغول به كار هستند.

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از روابط عمومي سازمان شيلات ايران از برنا،   سيد حسين حسيني معاون وزير جهاد كشاورزي در سفر به قزوين ضمن بازديد از استخرهاي  پرورش ماهي در استان قزوين با ظرفيت هاي آبزي پروري در اين استان آشنا شد.

رئيس سازمان شيلات ايران در خصوص ظرفيت استخرهاي پرورش آبزيان كشور گفت: ظرفيت فعلي  در صنعت آبزيان حدود يك ميليون و 265 هزار تن است كه715 هزار تن صيدي و 553 هزار  تن آبزي پروري است و در اين حوزه 240 هزار نفر به صورت مستقيم و 800 هزار نفر به طور غيرمستقيم در حوزه صنعت شيلات مشغول به كار هستند.

وي افزود: مجموع استخرهاي پرورش ماهيان سردابي و گرمابي حدود 220 هزار تن گرمابي و 200 هزار  تن سردابي و 57 هزار تن ميگو در بيش از 18 هزار مزرعه است.

حسيني در مورد حمايت از آبزي پروران گفت: براي حمايت آبزي پروري تسهيلات ارزان قيمت براي شيلات  كاران پيش بيني شده كه با سود 12 درصد تا سقف 200 ميليون تومان و بيشتر از اين ميزان نيز تا سقف  800 ميليون تومان با سود 15 درصد بعنوان سرمايه در گردش براي حمايت از توليد آبزي پروري  به كساني پرداخت مي شود كه در سامانه توليدكنندگان ثبت نام كنند.

معاون وزير جهاد كشاورزي در خصوص بازديد از پروژه هاي آبزي پروري در استان قزوين تصريح كرد:  در بازديدي كه از يك ابر پروژه توليد ماهيان زينتي در استان قزوين صورت گرفت يك زنجيره ارزش  كامل از توليد بچه ماهي تا مرحله صادرات شكل گرفته كه به زودي پايانه صادراتي آن نيز به بهره‌برداري  مي رسد و با اين طرح استان قزوين سهم قابل توجهي در حوزه ماهيان زينتي را به خود اختصاص داده و در  رتبه سوم كشور قرار گرفته است.

وي اضافه كرد: از مجموع 291 ميليون قطعه توليد ماهيان زينتي در كشور در حال حاضر در استان  قزوين حدود 36 ميليون قطعه توليد مي شود كه رتبه قابل توجهي دارد ولي با توجه به ظرفيت‌هاي موجود  امكان توسعه تا سه برابر را دارد كه پيش بيني مي كنيم حداقل تا 100 ميليون قطعه ماهي زينتي  در اين استان توليد شده و بخشي نيز صادر شود.

رئيس سازمان شيلات ايران بيان كرد: پتانسيل خوبي در سواحل شاهرود در استان قزوين  وجود دارد كه مطالعات اوليه آن انجام شده و 9 سايت يك هزار تني پيش بيني شده كه هشت مورد در حوزه سردآبي و يك مورد  هزار تني در حوزه خاوياري  است.

وي اظهارداشت: صيد ماهيان خاوياري بعد از سال 2010 ممنوع شده بود و در حال حاضر در 22 استان، پرورش اين نوع ماهي در دستور كار قرار گرفته و يكي از مناطق نيز قزوين است كه هم تكنولوژي و هم ظرفيت  زيستي آن را دارد كه يكي از طرح هاي بزرگ در رديف «مگا پروژه‌ها»توليد يك  هزار تني خاويار در استان است كه مطالعات آن انجام شده و سرمايه گذار نيز اعلام آمادگي كرده تا طرح را  عملياتي كند.

حسيني افزود: در استان قزوين 16 هزار نفر در حوزه شيلات فعاليت دارند كه اميدواريم با اجراي طرح هاي  بيشتر شيلاتي و توسعه آبزي پروري شاغلان اين صنعت تا 40 هزار نفر افزايش يابد.

وي با اشاره به ميزان سرانه مصرف ماهي در كشور نيز اظهارداشت: متوسط مصرف آبزيان در كشور حدود 13 كيلوگرم و متوسط جهاني بيش از22 كيلوگرم است كه اين ميزان در استان قزوين 6.9 كيلوگرم  است كه بايد افزايش يابد.

رئيس سازمان شيلات كشور تصريح كرد: با توجه به اين كه آبزي پروري به عنوان غذاي سالم و محصولي كه  قابليت رقابت با ديگر پروتئين ها را دارد و از قيمت مناسبي برخوردار است مصمم هستيم اين صنعت را حمايت كرده و براي تحقق خانواده سالم استفاده از آبزيان را ترويج كنيم و اميدواريم سرانه مصرف ماهي در استان نيز به متوسط كشوري نزديك شود.

وي اضافه كرد: شكل گيري زنجيره توليد يكي از موضوعات اساسي در سازمان شيلات براي تقويت تاب آوري در صنعت آبزي پروري است لذا بايستي ايجاد زنجيره هاي ارزش از توليد نهاده ها تا بازار مصرف، تحت پوشش هلدينگ قرار گيرد تا به لحاظ بهداشتي با كد رهگيري، قابليت رهگيري محصول ايجاد شده و هزينه سربار كاهش يابد و غذاي ارزان در اختيار خانواده‌ها قرار گيرد.

حسيني بيان كرد: در حال حاضر در بخش ماهيان زينتي بستر ترويج استفاده از آكواريوم در خانواده‌هايي  كه علاقه مند حيوانات هستند را به عنوان زنجيره ارزش در دستور كار داريم و توليد خوراك آبزيان نيز  به صورت پايلوت در شيراز و تهران آغاز شده و يك پايلوت ديگر هم در استان قزوين با توجه به  ظرفيت‌هايي كه در الموت وجود دارد با برنامه ‌ريزي راه اندازي مي كنيم.

وي در پاسخ به سوالي در خصوص تقويت صنايع تبديلي و بسته بندي گفت: اعتقاد داريم در كنار ديگر مواد  پروتئيني كه با تنوع مختلف در بازار عرضه مي شود در بخش آبزيان كمي عقب مانده ايم و تنوعي در اين بخش ديده نمي شود لذا با استفاده از تكنولوژي هاي نوين در حوزه فرآوري و عمل آوري مي توانيم محصولات متنوعي  را توليد كنيم كه براي مصرف كننده قابل دسترس و استفاده باشد.

معاون وزير جهاد كشاورزي يادآورشد: در زمينه تسهيل در مصرف آبزيان بايد كار اساسي انجام شود  لذا از افرادي كه در عرصه شركت هاي دانش بنيان فعاليت مي كنند درخواست مي كنيم به ما كمك كنند  تا با مخاطب شناسي و ذائقه شناسي در اين حوزه بتوانيم مصرف آبزيان بيشتري را وارد سبد غذايي مردم كنيم.

وي اضافه كرد: موضوع ماركتينگ و برندينگ و ايجاد تنوع غذايي و مصرف آسان و ارزان آبزيان به عنوان  پروتئين سالم در اولويت است و هر چند در اين بخش كارهايي شده اما كافي نيست لذا از افرادي كه در اين  حوزه ايده وطرحي دارند انتظار داريم به ما كمك كنند تا سهم آبزيان در بازار پروتئين جايگاه بهتري داشته باشد.

رئيس سازمان شيلات در مورد اولويت هاي امسال سازمان شيلات نيز اظهارداشت: در محدوده توليد داخلي موضوع  افزايش بهره‌وري و مكانيزاسيون در دستور كار قرار دارد تا توليد ارزان محقق شود و بتوانيم در زمينه  ارزان سازي خوراك آبزيان كه بيش از 70 درصد هزينه آبزيان را به خود اختصاص مي دهد نيز اقدامات موثري انجام دهيم.

وي بيان كرد: اگر اين اتفاق براي ارزان سازي استفاده از نهاده هاي جايگزين براي توليد خوراك آبزيان  و افزايش بهره برداري و توليد در واحد سطح عملياتي شود شاهد افرايش ميزان توليد در بستر موجود و نيز  كاهش قيمت اين فرآورده نيز خواهيم بود كه سرانه مصرف ماهي را بالا خواهد برد.

حسيني از استان قزوين به عنوان منطقه اي پرظرفيت در توسعه طرح هاي آبزي پروري ياد كرد و گفت:  خوشبختانه با تشكيل ستاد توسعه آبزي پروري در استانداري قزوين مي توانيم برنامه ريزي مناسبي در توسعه اين صنعت داشته باشيم.

رئيس سازمان شيلات ايران يادآورشد: استان قزوين با 4400 تن توليد انواع آبزيان در رتبه بيست و چهارم كشور قرار دارد و با توجه به ظرفيت هاي موجود و اجراي طرح هاي پيش بيني شده قادريم ظرفيت شيلاتي  در استان را تا هشت هزار تن افزايش دهيم.