: 4037 :
استفاده از کلر باعث تخریب و مسمومیت خاک زراعی می‌شود

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان :

استفاده از کلر باعث تخریب و مسمومیت خاک زراعی می‌شود

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت:براساس گزارش های دریافتی، تعدادی از فروشندگان سودجو نسبت به توصیه و عرضه پودر کلر برای کنترل آفت کرم ساقه خوار برنج اقدام کرده اند بنابراین از کشاورزان درخواست می شود به این توصیه ها توجه نکنند.

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از ایرنا، رضا غیاثی افزود: استفاده از کلر نه تنها تاثیری در کنترل آفت ساقه خوار ندارد، بلکه باعث تخریب و مسمومیت خاک زراعی شده و باقیمانده آن در محصول برنج، شیوع انواع سرطان ها و حوادث ناشی از آن را به همراه خواهد داشت.

غیاثی بیان داشت: همچنین مصرف علوفه مزارعی که از پودر کلر در آنها استفاده شده، علاوه بر مسمومیت دام ها، آلودگی فراورده های لبنی حاصل از آنها را موجب می شود  و شستشو و ورود آن به رودخانه ها و نهرها می تواند منجر به مسمومیت آبزیان و مصرف کنندگان فرآورده های حاصل از آن شود.

وی اظهار داشت: بنابراین ضروری است تا کشاورزان در صورت بروز آفت و نیاز به اقدامات کنترل، با دریافت آگاهی لازم در مورد زمان و روش مناسب مبارزه از کارشناسان مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها، مراکز جهاد کشاورزی و کلینیک های گیاه پزشکی برای کنترل آفت کنند تا ضمن حفظ محصول، از آلودگی بیشتر محیط زیست و خطرات جانی برای خود و مصرف کنندگان محصول برنج پیشگیری نمایند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.