: 4061 :
هزینه‌های  پرورش ماهی ۲۰ درصد بیشتر از درآمد فروش است

مدیر امور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری:

هزینه‌های پرورش ماهی ۲۰ درصد بیشتر از درآمد فروش است

مدیر امور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت:تازه‌ترین آمار از تولیدات سال گذشته است که ۳۲ هزار تن بوده اما میزان تولید سال جاری به علت خشکسالی‌های پی‌درپی و تهدید منابع آبی قابل پیش‌بینی نیست.

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از فارس، رضا کریمی  گفت: ۴۲۰ پروانه بهره‌برداری شیلات در استان صادر شده است که ظرفیت این مزارع پرورش ماهی حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن در سال است و ۲۵۰ درخواست پروانه جدید با ظرفیت حدود ۷ هزار تن نیز داریم که در حال ساخت و ساز هستند و بعد از تکمیل، پروانه فعالیت دریافت می‌کنند.

 

مدیر امور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: تمرکز شیلات‌ها به ترتیب در شهرستان‌های اردل با تولید سالانه ۷ هزار تن، لردگان و سپس کوهرنگ گزارش شده است.

 

وی با بیان اینکه آمار تولید ماهی سالانه به دست می‌آید، اظهار داشت: تازه‌ترین آمار از تولیدات سال گذشته است که ۳۲ هزار تن بوده اما میزان تولید سال جاری به علت خشکسالی‌های پی‌درپی و تهدید منابع آبی قابل پیش‌بینی نیست.

 

کریمی با اشاره به اینکه هزینه‌های تولید ماهی با قیمت فروش همخوانی ندارد، بیان کرد: هزینه‌هایی که برای پرورش و تولید ماهی صرف می‌شود ۲۰ درصد بیشتر از درآمد فروش است لذا تولید ماهیان سردابی برای سرمایه‌گذار خیلی بصرفه نیست و این شرایط آینده این صنعت را تهدید می‌کند.

 

مدیر امور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی استان ادامه داد: امیدواریم این شرایط موقت باشد و تمهیدات برای ایجاد بازار مناسب اندیشیده شود که این کار همت مسئولان کشوری، وزارت‌خانه‌ و اتاق‌های بازرگانی را می‌طلبد.

 

 

 

وی بیان داشت: وزن ماهی‌های تولیدی استان اغلب یک کیلوگرم است اما بازار ماهی‌هایی با وزن بیشتر طلب می‌کند که نگهداری بیشتر ماهی برای سرمایه‌گذار صرفه اقتصادی ندارد و با ایجاد بازار مناسب این مشکل نیز حل می‌شود.

 

کریمی با بیان اینکه کارون ۴ تنها محل رسمی است که مجوز تولید ماهیان سردابی در قفس را دارد، گفت: در این مکان امکان تولید ۴ هزار تن ماهی وجود دارد که برای بالفعل کردن این ظرفیت شرکت آب منطقه‌ای استان هر ۵ سال یک بار میان تولیدکنندگان مزایده برگزار می‌کند.

 

 

 

وی افزود: اکنون دوره ۵ ساله اولیه به اتمام رسیده است و آب‌منطقه‌ای به دنبال برنامه‌ریزی برای برگزاری مزایده دوره دوم است تا تولید ۴ هزار تن ماهی سردابی را به متقاضیان واگذار کند.