: 4136 :
شاهد تلاش برای خارج کردن این بخش از گردونه رقابت هستیم

رئیس اتحادیه نان‌های فانتزی کشور در گفتگو با کشاورزان پرس:

شاهد تلاش برای خارج کردن این بخش از گردونه رقابت هستیم

"هر تصمیمی برای بخش نان سنتی گرفته می‌شود همان تصمیم باید برای نان‌های صنعتی وحجیم هم لحاظ شود" این بخشی از صحبت‌های «محمد جواد کرمی»، رئیس اتحادیه نان‌های فانتزی کشور در گفتگو با "کشاورزان پرس" درخصوص چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان این بخش است.

یکی از دلایل کاهش استقبال مصرف کنندگان درخرید نان‌های صنعتی، بحث افزایش قیمت است، این موضوع چه دلایلی دارد؟

 

همانطور که در جریان هستید، در چند ماه گذشته  بنا به تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور،قیمت آرد واحدهای صنف و صنعت به یکباره افزایش پیدا کرد و درواقع آزادسازی صورت گرفت؛ از آنجا که 96 درصد گندم مصرفی مختص نان سنتی و تنها 4 درصد گندم در اختیار نان‌های حجیم و صنعتی است، این تصمیم مورد اعتراض ما قرار گرفت.

 

 

 

 در واقع این آزادسازی باید همزمان صورت می‌گرفت؛ زمانیکه این آزاد سازی در بخش کوچکی اتفاق می‌افتد هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده این نان که نان سالمی است، دچار مشکل می‌شوند. مصرف کننده با افزایش قیمت ایجاده شده تنها قادر به خرید نان‌های سنتی است و در این شرایط بخش عمده‌ای از تولیدکنندگان، توان تولیدی خود را از دست می‌دهند. کما‌اینکه بر طبق آمار، فروش این واحدها تا 50 درصد کاهش پیدا کرده است بطوریکه بسیاری از کارگران واحدهای صنعتی به مرخصی اجباری رفته و منتظر تصمیم دولت برای وضعیت اخیر نان‌های صنعتی هستند.

 

 

 

خواسته اصلی تولیدکنندگان نان‌های صنعتی از دولت چیست؟

 

 

 

نمی‌توان نان را با دو نگاه دید بلکه باید نگاه یکپارچه‌ای به این محصول داشت؛ هر تصمیمی برای بخش نان سنتی گرفته می‌شود همان تصمیم باید برای بخش صنعتی وحجیم هم لحاظ شود. به نظر من اگر این رویکرد، مورد توجه قرار می‌گرفت بخش صنعتی دچار مشکل نمی‌شد و امروز این بخش هم سرپا بود. به تصمیم دولت احترام می‌گذاریم اما خواسته ما این است که اگر قرار است همین روال برای بخش اعظم نان گرفته شود، بخش صنعتی هم به حالت اولیه برگردد و تا زمانیکه تصمیم درستی برای این بخش گرفته نشده است، حداقل به لحاظ یارانه‌ای حمایت شود.

 

 

 

در بحث فرهنگ‌سازی و معرفی مزایای مصرف نان صنعتی به مصرف کننده، تاکنون اقدام موثری صورت نگرفته است، چه نظری در اینباره دارید؟

 

 

 

هیچ انگیزه‌ای از جانب دولت برای فرهنگ سازی در این حوزه دیده نمی‌شود؛ اگر دولت تلاشی در جهت ارزان شدن نان صنعتی برای مصرف‌کننده به خرج می‌داد به صورتیکه آرد را به صورت رایگان در اختیار واحدهای تولیدی قرار می‌داد، کمک بزرگی به این قضیه می‌شد.

 

 

 

 به عقیده من دولت درصدد نابودی این بخش است چرا که رقم حمایتی بخش صنعت در مقایسه با نان‌های سنتی قابل مقایسه نیست؛ 400هزار تومان سهم گندم سالیانه بخش صنعتی در مقایسه با 9 میلیون و 600 هزار تومان نان‌های سنتی تفاوت قابل توجهی دارد. بنابراین نه تنها تا کنون اقدام مثبتی برای گسترش تولید و ترویج مصرف نان سالم صورت نگرفته بلکه شاهد تلاش برای خارج کردن این بخش از گردونه رقابت هستیم، به نحوی که این نان را نان لاکچری قلمداد می‌کنند درحالیکه اصلا این‌گونه نیست و بیشتر ساندویچ فروشی‌هایی که در مناطق پایین شهر هستند از نان‌های حجیم استفاده می‌کنند. به نظر شما کسی که فلافل مصرف می‌کند،فرد متمکنی است؟! این افراد از دهک‌های پایین جامعه هستند. دولت هنوز به این قضیه که نان صنعتی، نان سالمی است اشراف پیدا نکرده و متوجه نیست که هر اندازه درصد تولید این نان بالاتر برود، بیشتر شاهد کاهش ضایعات، بیماری و هزینه‌های دارو و درمان در کشور خواهیم بود.

 

 

 

مصرف نان صنعتی چه نقشی در کاهش موارد ابتلا به بیماری‌ها  دارد؟

 

 

 

در برخی از واحدهای سنتی، نحوه غلط تولید نان سلامت مردم را با خطر مواجه کرده است، موضوعی که هزینه‌های درمانی بسیاری را بر دوش دولت وارد می‌کند. در واقع بر طبق نظر کارشناسان صنایع غذایی و تغذیه، بهترین نان، نان صنعتی و حجیم است و با توجه به مصوبات مجلس شورای اسلامی که تاکید بر صنعتی شدن 40 درصد نان مصرفی جامعه داشت، عملا شاهد حرکت موثری در پیشبرد این هدف نبوده‌ایم.

 

 

گفتگو: اعظم صفایی