۷۵ درصد اراضی کشاورزی تهران به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شد

۷۵ درصد اراضی کشاورزی تهران به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شد
مدیر آب وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان تهران گفت: ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی استان که قابلیت اجرای آبیاری نوین را داشتند، به این سیستم ها مجهز شده اند.
: 2448

امین روشنی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا توضیح داد: حدود یک میلیارد و ۲۰۰ مترمکعب آب، سالانه در بخش کشاورزی مصرف می شود که با توجه به شرایط حاکم نیاز به مدیریت و صرفه جویی دارد.

وی ادامه داد: از این رو جهاد کشاورزی استان تهران یک سری برنامه ریزی ها و اقدامات برای بحث سازگاری باکم آبی و صرفه جویی در دستور کار قرار داده که از جمله آن می توان به اجرای روش های نوین آبیاری، توسعه کشت های گلخانه ای، احداث کانال های آبیاری اشاره کرد.

به گفته روشنی، راهکار ها و برنامه های تصویب شده با همکاری و هماهنگی بین جهاد کشاورزی و وزارت نیرو محقق شد و در این راستا تجدید و نوسازی اراضی سنتی و مدرن، انتقال آب با لوله و اصلاح و بهبود روش های سنتی آبیاری در دستور کار قرار گرفت.

وی اجرای عملیات آب و خاک در عرصه تشکل های کشاورزی، معرفی اقلام جدید با نیاز آبی کمتر و توسعه کشت حفاظتی را از دیگر برنامه ها خواند و گفت: اجرای این برنامه ها باعث حدود ۳۵ میلیون متر مکعب صرفه جویی آب در سال می‌شود.

راندمان آبیاری در کشاورزی کشور ۴۶ و در تهران ۵۶ درصد است

روشنی راندمان آبیاری در کشور را ۴۶ درصد و راندمان آبیاری استان تهران را ۵۶ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: در بعضی شهرستان ها مثل دماوند و فیروزکوه راندمان آبی بالای ۶۰ درصد است.

وی هچنین افزایش بهره وری آب کشاورزی را از اهداف مهم جهادکشاورزی استان تهران عنوان کرد.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان تهران میزان بهره وری آب در کشور را حدود ۱.۵ کیلوگرم تولید به ازای هر متر مکعب آب مصرفی دانست و گفت: این در حالی است که در تهران میزان بهره وری ۲.۵ کیلوگرم تولید به ازای هر متر مکعب آب مصرفی است.

روشنی در بخش دیگری از این گفت و گو به  بحث مقابله با خشکسالی اشاره کرد و توضیح داد: استفاده از آب های جایگزین مثل استفاده از پساب تصفیه خانه ها، مرمت و احیا قنوات و پوشش انهار را در دستور کار داریم.

وی یادآور شد: در حال حاضر حدود هزار و ۶۹۱ کیلومتر انتقال آب با لوله و هزار و ۲۵۱ کیلومتر احداث کانال در اراضی استان انجام شده است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی استان تهران همچنین به حدود ۵۱۵ کیلومتر قنات احیا شده در سطح اراضی کشاورزی اشاره و اضافه کرد: حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد اراضی به صورت مکانیزه تحت انجام عملیات آب و خاک قرار گرفته است.

رفتن به بالا