معاون وزیر کشاورزی در امور آب و خاک گفت:

بخشی از اراضی کشور به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شد

بخشی از اراضی کشور به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شد
علی‌مراد اکبری، معاون وزیر کشاورزی در امور آب و خاک در سفر دو روزه خود به ایلام به منظور افتتاح پروژه‌های آب و خاک شهرستان‌های مهران، چرداول و هلیلان به مناسبت دهه فجر، در اولین روز سفر خود در آیین افتتاح سامانه ۱۲۰ هکتاری آبیاری نوین شهرستان مهران توسعه سامانه‌های نوین آبیاری را از مهمترین اولویت‌های دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی برشمرد .
: 3126

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک گفت: در سال جاری تاکنون ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشور به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده است و ۱۱۰ هزار هکتار دیگر نیز در دست اجراست.برای تجهیز سیستم‌های نوین آبیاری تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته و ۳۰ درصد آن تخصیص پیدا کرده است.

وی بیان داشت: همزمان با دهه فجر امسال، به فرمان وزیر جهاد کشاورزی یکهزار و ۷۱۵ پروژه با سرمایه‌گذاری هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در زیربخش‌های کشاورزی نقاط مختلف کشور افتتاح می‌شود که ۵۳ درصد این طرح‌ها با اعتبار یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان در حوزه آب و خاک است.

اکبری با بیان این که یکی از موثرترین برنامه‌های دولت برای مصرف بهینه آب و افزایش بهره‌وری، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری است، خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سیستم‌های نوین آبیاری توسعه و ارتقای بیشتری پیدا کرد و از ۳۸ هزار هکتار سطح زیر کشت سیستم‌های نوین آبیاری پیش از انقلاب به بیش از ۲.۵ میلیون هکتار رسیده است.

وی  تاکید کرد: با توجه به کاهش محسوس نزولات جوی و انباشت خشکسالی، سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای توسعه گلخانه‌ها و انتقال گیاهان آب‌بر به محیط کنترل شده گلخانه‌هاست.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه میزان گلخانه‌های کشور ۲۷ هزار هکتار است، افزود: پتانسیل‌های گلخانه‌ها موجب افزایش ۱۰ برابری اشتغال و تولید محصولات و کاهش چشمگیر مصرف آب می‌شود.

وی اضافه کرد: استان ایلام در زمینه توسعه سیستم‌های نوین آبیاری بعد از خوزستان در رتبه دوم کشوری قرار دارد و از ۱۵۰ هزار هکتار اراضی آبی استان بیش از ۱۰۰ هزار هکتار آن به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: استان ایلام پتاسیل‌های خوبی از نظر اقلیمی، جغرافیایی و مرز مهران دارد که می‌تواند در زمینه توسعه گلخانه‌ها و صدور محصولات گلخانه‌ای به کشورهای همسایه به ویژه عراق بهره ببرد.

معاون آب وخاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سامانه گرمسیری شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با تامین اعتبار حدود ۵۰۰ میلیون تومان کمتر از یکسال به بهره برداری خواهد رسید و این مهم در صورتی اتفاق خواهد افتاد که وزارت نیرو آب را به استان ایلام برساند.

وی افزود: متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار قسمت زیادی از خط انتقال و شبکه اصلی توسط وزارت نیرو انجام نشده است که تعلل در تکمیل این پروژه باعث مستهلک شدن و آسیب دیدن تاسیسات در سامانه خواهد شد.

اکبری افزود: برای اجرای خطوط انتقال و شبکه اصلی براساس اظهارات مسئولان وزارت نیرو حداقل ۵۰۰۰ میلیارد تومان منابع مالی براساس فهرست سال ۱۴۰۰ نیاز دارد و لازم به یادآوری است که سهم استان ایلام از حدود ۴۰ هزار هکتار سامانه گرمسیری حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار می‌باشد.

این مقام مسئول گفت: حدود ۲۰ هزار هکتار پروژه‌های کوچک تامین آب در قالب ۱۸ پروژه در دست اجراست که منابع مالی آن بایستی از محل اعتبارات استانی تامین شود چون ردیف ملی برای طرحهای تامین آب در بودجه سنواتی وجود ندارد.

گفتنی است؛ در اولین روز سفر معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، طرح ۱۲۰ هکتاری آبیاری نوین تلفیقی (مجتمع کشت و صنعت نگین سبز آببر) با اعتبار پنج میلیارد تومان و اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ۳۰ نفر در مهران به بهره‌برداری رسید. همچنین مجتمع گلخانه‌ای با سطح کل ۱۸ هزار و ۵۸۰ مترمربع و مساحت ۶۷ هزار و ۱۹۲ مترمربع با اشتغال‌زایی ۶۷ نفر و تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰ تن با بهره‌برداری و سرمایه‌گذاری هشت سرمایه‌گذار افتتاح شد. در این مجتمع، محصولات جالیزی چون خیار، گوجه فرنگی و فلفل تولید و به بازارهای مصرف داخل و کشور عراق صادر خواهد شد.

رفتن به بالا