رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی خبر داد:

ثبات در بازار میوه آذرباییجان شرقی با توزیع هوشمند

ثبات در بازار میوه آذرباییجان شرقی با توزیع هوشمند
اجرای این قانون به عنوان توفیقی برای دولت سیزدهم محسوب می‌گردد که تأمین، توزیع و نظارت بر کالاهای اساسی را به یک دستگاه محول نمود که علاوه بر مشخص نمودن دستگاه پاسخگو، پاسخگویی در مورد مشکلات موجود را نیز شفاف‌تر و دقیق‌تر خواهد کرد از این رو در مورد کالاهای اساسی کشاورزی، سازمان جهادکشاورزی دارای مسئولیت بوده و پاسخگو می‌باشد. برای مثال بعد از اجرای این قانون (بدون لحاظ مالیات بر ارزش افزوده) در مورد قیمت تخم مرغ، تثبیت قیمت اتفاق افتاد.
: 3250

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از مهر، اکبر فتحی شامگاه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در تبریز در ارتباط با ارزیابی میزان موفقیت سامانه بازرگام در تأمین اقلام و کالاهای ضروری در استان، با بیان اینکه ارزیابی این سامانه قطعاً در گرو وقوف به هدف راه اندازی آن است گفت: هدف سامانه این بود که محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی بدون واسطه در اختیار مصرف کننده قرار گیرد. سامانه دارای کارگزاری است که محصولات موسوم به کالاهای اساسی در جامعه را تهیه کرده و در بستر اینترنت از طریق سامانه در اختیار خریداران و مصرف کنندگان قرار می‌دهد در ابتدای راه اندازی، تعداد اقلامی مشمول این سامانه به سه یا چهار قلم کالا محدود می‌شد که شامل مرغ منجمد، تخم مرغ و روغن نباتی بود که در ادامه این تعداد افزایش یافت و اقلامی مانند میوه و سیب زمینی، برنج ایرانی و وارداتی نیز بدان افزوده شد.

وی گفت: با توجه به اینکه اقلام مذکور با قیمت مصوب عرضه شده و در کمترین زمان ممکن به دست خریدار می‌رسد، به نظر می‌رسد بازخورد عمومی این سامانه هم در زمینه تأمین و هم تعدیل قیمت کالاها مثبت تلقی گردد. برای مثال در مورد جهش قیمت چند هفته پیش سیب زمینی، عرضه این محصول به قیمت ۸ هزار تومان در سامانه بازرگام تأثیر خود را در کف بازار نیز نشان داد البته قطعاً باید نواقص و مشکلات موجود رفع شده و میزان اقلام مشمول این طرح افزایش یابد تا آسایش و رفاه مردم بواسطه این امر ایجاد شود.

برنج بیشترین عرضه را در سامانه بازرگام دارد

وی افزود: کالایی که بیشترین عرضه را در سامانه بازرگام دارد محصول برنج است که در دو رقم برنج ایرانی و برنج وارداتی با قیمت مناسب عرضه می‌گردد، همینطور روغن مایع و مرغ منجمد، سیب زمینی، سیب و پرتقال کالاهایی هستند که به صورت روزانه عرضه می‌گردند باید توجه نمود که کارگزار تأمین کالا و در واقع سرمایه گذار این سامانه، گهگاه نقدینگی لازم برای تأمین و عرضه تمام کالاها در بستر سامانه بازرگام را ندارد لذا در هماهنگی با استانداری تلاش می‌شود سرمایه گذاران دیگری تحت عنوان کارگزار و نیز پلتفرمهای دیگری نیز به این طرح اضافه گردد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با نقش سامانه بازرگام در تنظیم بازار بیان داشت: در امر تنظیم بازار و تنظیم قیمت‌ها علاوه بر بحث نظارت و بازرسی، ایجاد فراوانی و عرضه بیشتر کالا نیز موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و بواسطه این سامانه تلاش می‌شود با عرضه بیشتر و مناسب کالا تعدیل بازار اتفاق بیفتد و از آنجایی که محصولات کشاورزی، محصولات فسادپذیری می‌باشند عرضه کالا با قیمت مناسب‌تر در این قالب قطعاً تأثیر خود را بر کف بازار نشان خواهد داد.

وی در ارتباط با تأمین میوه شب عید گفت: طرحی که دولت تحت عنوان تأمین میوه شب عید پیش می‌برد، شامل دو قلم کالای سیب و پرتقال می‌باشد که از گذشته پرمصرف‌ترین میوه‌های شب عید می‌باشد خوشبختانه براساس تجارب سالهای گذشته که میزان تناژ محصول و میزان مصرف استان به طور تقریبی مشخص می‌باشد، مقدار مورد نیاز هر دو قلم کالا تأمین شده است. با توجه به اینکه استان آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های تولید سیب کشور می‌باشد بنابراین محصول سیب از داخل خود استان تأمین شده و در سردخانه‌ها تحت کلید سازمان تعاون روستایی و اتحادیه مربوطه می‌باشد. محصول پرتقال نیز به صورت مترکز از استان‌های شمالی تأمین شده و حمل آن به استان صورت گرفته و در سردخانه‌های استان موجود بوده و حمل پرتقال به استان به اتمام رسیده است.

فتحی افزود: این به معنای تأمین تمام سیب و پرتقال مورد نیاز مصرف کنندگان نیست و اصناف و واحدهای صنفی استان نیز تمام تلاش‌های خود را در راستای تأمین میوه شب عید به کار می‌برند لذا نگرانی از لحاظ تأمین میوه مورد نیاز وجود ندارد و در صورت بروز هر گونه خلل احتمالی نیز از طریق تأمین میوه مورد نیاز و ورود به بازار اتفاق خواهد افتاد.

توزیع ۳۰ درصد میوه شب عید از طریق سامانه بازرگام

وی افزود: تصمیم بر این است که ۳۰ درصد این اقلام در بستر سامانه بازرگام عرضه گردد که در صورت وجود کشش قابل افزایش نیز خواهد بود.

فتحی در ارتباط با عملکرد سازمان جهادکشاورزی پس از اجرای قانون انتزاع گفت: اجرای این قانون به عنوان توفیقی برای دولت سیزدهم محسوب می‌گردد که تأمین، توزیع و نظارت بر کالاهای اساسی را به یک دستگاه محول نمود که علاوه بر مشخص نمودن دستگاه پاسخگو، پاسخگویی در مورد مشکلات موجود را نیز شفاف‌تر و دقیق‌تر خواهد کرد از این رو در مورد کالاهای اساسی کشاورزی، سازمان جهادکشاورزی دارای مسئولیت بوده و پاسخگو می‌باشد. برای مثال بعد از اجرای این قانون (بدون لحاظ مالیات بر ارزش افزوده) در مورد قیمت تخم مرغ، تثبیت قیمت اتفاق افتاد.

وی ابرازد اشت: البته اقدامات نظارتی که سازمان جهادکشاورزی انجام می‌دهد جدا از اقدامات سازمان صمت نیست و همکارانی که در این زمینه خدمت می‌نماید از سوی سازمان صمت معرفی شده‌اند که به همراه نیروهای معرفی شده از بسیج اصناف آموزش‌های لازم را دریافت کرده و به صورت میدانی وارد عرصه نظارت گشته‌اند، البته در روزهای منتهی به شب عید براساس توافق صورت گرفته با استانداری و رئیس سازمان صمت استان، تمام دستگاه‌ها (حتی دستگاه‌هایی غیردرگیر به عنوان پشتیبان) با همکاری یکدیگر وارد بازار شده و به نظارت و بازرسی خواهند پرداخت.

وی با اشاره به دستور صادر شده در ستاد تظیم بازار و عدم سنخیت میزان تخلف با مجازات که به بازدارندگی منجر نمی‌شود، بیان نمود: مقرر شده است که در صورت ارتکاب تخلف دو یا چندباره یک واحد صنفی پروانه کسب این واحد لغو شود همینطور اخیراً سه دستگاه دخیل در تنظیم بازار با سازمان تعزیرات توافقی مبنی بر نمود مجازات و پلمپ آنی واحد صنفی در صورت تصمیم گیری گروه‌های نظارتی صورت گرفته است

رفتن به بالا