الزامات آبیاری نوین در کشاورزی

حدود ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد

 حدود ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد
طبق برآورد اولیه ۵۰ هزار هکتار از سطح اراضی کشاورزی استان قابلیت اجرایی برای اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار را دارد که با احتساب اجرای طرح‌های آبیاری کم فشار این سطح به حدود ۹۵ هزار هکتار می‌رسد.
: 3445

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، پیش بینی شده که تا سال ۱۴۰۷ سالانه حدود ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری نوین قرار گیرد که تحقق آن بستگی به تخصیص اعتبارات دارد.

 در سال‌های اخیر دولت از اجرای سیستم آبیاری نوین در زمین‌های کشاورزی حمایت‌های خوبی داشته، به طوری که ۸۵ درصد هزینه‌ها از سوی دولت تامین می‌شود و کشاورز ۱۵ درصد از هزینه‌ها را تامین می‌کند.

 راندمان آبیاری در سال‌های ۹۲ در سطح اراضی این استان ۳۴ درصد بود که با اجرای طرح‌های آبیاری نوین این شاخص در سال ۹۹ به ۴۶ درصد رسید و با طرح‌های سال جاری به حدود ۴۷ درصد خواهد رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: راندمان آبیاری ۴۶ درصد در سطح کل اراضی استان محاسبه شده است، اما اگر این شاخص را تنها در اراضی که طرح‌های آبیاری نوین اجرا شده است محاسبه کنیم به طور متوسط بیش از ۷۵ درصد است.

 به طور تفکیک راندمان آبیاری در طرح‌های کم فشار ۶۵ درصد، آبیاری بارانی ۷۵ درصد و قطره‌ای نیز به ۹۰ درصد خواهد رسید.

 تمام بهره برداران و متقاضیان اجرای طرح‌های آبیاری نوین مشروب از منابع مختلف آبی، در صورت ارایه درخواست به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، نسبت به تشکیل پرونده و انجام مطالعات و تهیه طرح به صورت رایگان اقدام می‌شود و پس از طی مراحل تایید طرح، تامین اعتبار و اجرا می‌شود.

 امسال ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار در خصوص طرح‌های آبیاری نوین مصوب و ابلاغ شده است، هم اینک اقدامات خوبی در خصوص معرفی طرح‌های اجرایی در حال انجام است.

رفتن به بالا