۱۶۲ طرح از یزد به دبیرخانه جشنواره روستا و عشایر کتاب ارسال شد

۱۶۲ طرح از یزد به دبیرخانه جشنواره روستا و عشایر کتاب ارسال شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد گفت: امسال ۱۶۲ طرح از ۸۴ روستای استان به دبیرخانه هفتمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب کشور ارسال شد.
: 799

به گزارش کشاورزنا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، مجیدجوادیان زاده افزود: پارسال از این استان دوستداران کتاب ۶۹ روستا در جشنواره شرکت کردند و  هدف از حضور در جشنواره‌ ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است که سعی شد در سنین مختلف این امر دنبال شود تا کتاب به عنوان سبد خانوارهای استان قرار گیرد.

جشنواره روستاهای دوستدار کتاب با هدف گسترش، توسعه و ترویج و تقویت برنامه‌های کتابخوانی و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی در مناطق روستایی و عشایری راه اندازی شد و در ششمین دوره جشنواره یادشده نیز روستای « گردکوه » شهرستان مهریز به‌عنوان برگزیده جشنواره از استان یزد انتخاب شد.

در حال حاضر این استان ۱۰ شهرستان،۲۱ شهر، ۲۱ بخش، ۴۳ دهستان و ۹۶۳ روستا دارد.

با توجه به استقبال از  جشنواره ، زمان ارسال آثار تا اواخر دی ماه سال ۹۹ در کشور تمدید شد.

جشنواره روستاهای دوستدار کتاب نخستین بار در سال ۱۳۹۳ راه‌اندازی شد که تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ روستا و آبادی عشایری در آن  شرکت کردند و یکی از مهم‌ترین اهداف آن گسترش، توسعه و ترویج تقویت برنامه‌های کتابخوانی و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و ترویج کتابخوانی است.

داوری جشنواره بر اساس شاخص‌های متعددی به انجام می‌رسد؛ ارزیابی فعالیت هر روستا بر اساس نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی و همچنین جلب مشارکت مردمی و پشتیبانی دستگاه‌های اجرایی برای تأمین هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری از مولفه‌های مهم داوری است.

طراحی یا اجرای برنامه برای زنان، کودکان و نوجوانان از دیگر شاخص‌های تأثیرگذار است که برخورداری برنامه و شیوه اجرای آن از خلاقیت و نوآوری، قابلیت الگوبرداری و استمرار و مداومت برنامه‌ها، اهتمام ویژه به توسعه و تجهیز فضاها و بناهای حوزه کتاب روستاها در برنامه‌های طراحی شد که قابلیت و ضمانت اجرای برنامه‌های ترویج کتابخوانی از دیگر مولفه‌های قابل اعتنای فعالیت‌های ترویج کتابخوانی در مناطق روستایی و عشایری است.

همچنین برنامه‌ها توام با بیشترین تأثیر و کمترین هزینه تهیه باشد و نیز برنامه‌ها مبتنی بر منابع، امکانات و ظرفیت‌های محلی باشد و داشتن کتابخانه و تعداد اعضا، فعالیت‌های جنبی کتابخانه، گروه سنی و جنسیت اعضا، فعالیت‌های فرهنگی روستا (نظیر جشنواره‌ها، مسابقات کتاب‌خوانی) و مشارکت مردم در این برنامه‌ها از دیگر شاخص‌هاست.

هفتمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در سال ۱۳۹۹ از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاه‌ها و نهادهای مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانه‌های عمومی، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد ، یونسکو و نهادهای دیگر همکار برگزار می‌شود.

در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب خالقان ۱۰ روستا برگزیده و همین تعداد نیز مورد تجلیل قرار می‌گیرند و به هر یک از روستاها و آبادی‌های عشایری دوستدار کتاب جوایزی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال اهدا می‌شود.

جمعیت یزد در حال حاضر حدود یک میلیون و۲۰۰ هزار نفر است که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی می کنند، تعداد عشایر استان حدود ۱۰ هزار نفر است که عمدتا در شهرستان های ابرکوه و خاتم مشغول فعالیت دامداری هستند.

رفتن به بالا