آمادگی مبارزه با ملخ‌های صحرایی در ۱۵ هکتار از مراتع کرمان وجود دارد

ملخ
دیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه سال گذشته در ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کرمان علیه ملخ صحرایی مبارزه شد گفت: امسال آمادگی مبارزه با این آفت در ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار از اراضی این استان وجود دارد.
: 818

ناصر طاهری روز شنبه در گفت و گو با کشاورزنا به نقل از خبرنگار ایرنا افزود: یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان تاکنون برای مبارزه با ملخ صحرایی به شمال استان اعتبار تخصیص یافته و در حال حاضر به حدود ۵۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.  

وی با اشاره به کمبودها در رابطه با مقابله با این آفت اظهار داشت: با توجه به اینکه پیش بینی می کنیم تعداد بیشتری از شهرهای شمال استان کرمان مورد هجوم ملخ قرار بگیرند در تامین پرسنل و خودرو نیاز به کمک داریم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: ستاد مبارز با ملخ صحرایی در کرمان تشکیل شده و ۱۰ تن سم مورد نیاز برای مبارزه با این آفت ذخیره و سم پاش ها تجهیز شده است. 

وی با اشاره به برگزاری ستاد مبارزه با ملخ صحرایی در ارزوئیه به عنوان یکی از شهرستان های درگیر با این آفت طی سال های گذشته گفت: قرار شد ادارات وابسته این شهرستان نیز به کمک جهاد کشاورزی بیایند. 

یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار ردیابی ملخ صحرایی از سال ۹۸ تاکنون در کرمان انجام و یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی این استان علیه این آفت به صورت زمینی و هوایی سمپاشی شده است.

آفت ملخ صحرایی ۲۰ درصد از خشکی های دنیا را در سیطره خود دارد و می تواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر در روز پرواز کند که در هفته به بیش از یک هزار کیلومتر می رسد و البته رکورد پنج هزار کیلومتر را نیز دارد.

این ملخ روزانه معادل وزن خود، خوراک دارد و هر یک هزار و ۱۰۰ ملخ در یک روز می تواند معادل یک انسان یعنی حدود ۲ کیلوگرم از محصولات غذایی استفاده کند که در شرایط طغیانی تنه درختان از هجوم آنها مصون نیستند.

زاد و ولد این آفت نیز به گونه ای است که در طول سه تا پنج  ماهه، ۳۰۰ تخم به فاصله یک هفته و در هر دوره ۹۰ تا ۱۲۰ عدد تخم در عمق ۱۰ سانتیمتری خاک می گذارد.

با وجود اینکه خاستگاه ملخ صحرایی شبه جزیره عربستان است اما هجوم ملخ صحرایی از بهمن ماه سال ۹۷ در اراضی کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی بندر نخیلو استان هرمزگان برای نخستین بار دیده شد و تا اوایل مردادماه سال ۹۸ در بیش از ۹ استان کشور شامل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد ، ایلام، خراسان جنوبی و قشم سرایت کرد.

رفتن به بالا