ضرورت استانداردسازی رطوبت نان‌های صنعتی پیش از بسته‌بندی

اختصاصی/ نان بلافاصله پس از فرایند پخت و خارج شدن از تنور یا فر، دستخوش تغییراتی می‌شود که اصطلاحا آن را «بیات شدن» می‌نامند.

 اختصاصی/ نان بلافاصله پس از فرایند پخت و خارج شدن از تنور یا فر، دستخوش تغییراتی می‌شود که اصطلاحا آن را «بیات شدن» می‌نامند.
یکی از راه‌های جلوگیری از بیات شدن نان به ویژه نان حجیم، نوع بسته‌بندی آن است که باید به گونه‌ای باشد که نفوذ بخار آب در آن به حداقل ممکن برسد، بر این اساس رعایت استاندارد خنک کردن نان قبل از عمل بسته‌بندی در کارخانه‌های نان صنعتی، ضروری است.
: 139

هدف از خنک کردن نان، در واقع حفظ کیفیت مطلوب آن است که با استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده مخصوص واحدهای نان صنعتی انجام می‌گیرد.
با توجه به اینکه نان به دلیل داشتن رطوبت زیاد، محیطی مستعد برای رشد کپک‌ها است، اگر بخار آب به طور کامل در بسته نان محبوس شود، زمینه برای فعال شدن کپک‌ها فراهم خواهد شد لذا بسته‌بندی نان‌های صنعتی باید به گونه‌ای باشد که فرایند کپک‌زدگی و بیاتی نان را به تعویق بیندازد.
نوری، مدیرعامل نان صنعتی مزرعه در گفت‌وگو با غلات نیوز در این خصوص تصریح کرد: به طور استاندارد، نانی که به روش صنعتی تولید می‌شود، باید خنک شده و رطوبت آن به حد استاندارد برسد و سپس بسته‌بندی شود.
وی افزود: در صورتی که رطوبت نان داخل بسته‌بندی به حد استاندارد رسیده باشد، در مواجهه با دمای محیط ماشین‌های مخصوص حمل و نقل و فروشگاه‌های عرضه، ذرات ریز آب داخل نان صنعتی بسته‌بندی شده پدیدار نخواهد شد.
نوری ادامه داد: غالبا ممکن است در شرایطی که قطرات آب در بسته‌های نان صنعتی انباشت می‌شود، دلیل آن عدم رعایت استاندارد زمان خشک شدن نان پیش از بسته‌بندی باشد که در این صورت یعنی رطوبت نان به حد استاندارد نرسیده و بسته‌بندی شده است.
به گفته این تولیدکننده نان صنعتی، پروسه کاهش رطوبت نان به حد استاندارد پیش از بسته‌بندی، یکی از مراحل ضروری در فرایند تولید و عرضه نان‌های صنعتی است که تولیدکنندگان باید به آن توجه کنند.
به طور کلی بارها به معایب قرارگیری نان داغ در بسته‌بندی‌های پلاستیکی اشاره کرده‌ایم و باتوجه به معایب این مسأله، لازم است در کارخانه‌های نان صنعتی به پروسه استانداردسازی رطوبت نان پیش از بسته‌بندی توجه شود.

رفتن به بالا