چرا «صف مرغ» و «جوجه کشی» بحث داغ کارزار انتخاباتی شد؟

چرا «صف مرغ» و «جوجه کشی» بحث داغ کارزار انتخاباتی شد؟
یکی از کاندیداهای مطرح ریاست جمهوری از صف های طویل مرغ و جوجه کشی در دولت روحانی انتقاد کرده و ریشه مشکلات اقتصاد فعلی را در ناکارآمدی مدیریت در دولت وی عنوان کرده است.
: 1519

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وضعیت اقتصادی مردم در8 سال  دولت روحانی به روایت آمار بسیار بد و ناراضی کننده بود و کاندیداهای ریاست جمهوری با علم به این موضوع روی نقطه ضعف دولت فعلی بیشتر کار می کنند که مشکلات را در دولت سیزدهم حل کنند و نیز با ارائه برنامه های خود حول رفع این مشکلات آرای بیشتری از مردم بگیرند. یکی از کاندیداهای مطرح از تامین مرغ و صف های طویل و جوجه کشی در دولت روحانی انتقاد کرده و ریشه مشکلات اقتصاد فعلی را در ناکارآمدی مدیریت در دولت وی عنوان کرده است.

دولت روحانی که با شعار آواربرداری از اقتصاد روی کار آمد، خرابی‌های بسیاری ایجاد کرد. از تورم بی‌سابقه گرفته تا جهش ۸۰۰ درصدی نرخ ارز و تورم ۷۵ درصدی اقلام خوراکی و افت 34 درصدی درآمد سرانه کشور از سال ۹۰ تا ۹۸ از آن جمله است.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری چهارشنبه پنجم خردادماه۱۴۰۰ در جمع فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به ضعف مدیریت در بخش کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: «نباید طوری عمل شود که یک روز جوجه ها زنده به گور شوند و یک روز مردم در صف مرغ باشند؛ باید مدیریت صورت گیرد و اگر درست مدیریت شود امکانات و ذخایر کشور امکان حل مسئله را دارد

وی ضمن تاکید بر اینکه هر دو رویه غلط است که یک روز ارزپاشی در بازار انجام شود و یک روز اعلام شود خزانه خالی است، گفت: «باید گذاشت که بازار در تصمیم گیری و تصمیم سازی دخیل باشد و نباید در اتاق دربسته تصمیم گیری شود و بنظرم باید ارتباط بین علم و دانشگاه و تولید و بازار ایجاد شود. همان طور که ارتباط بین اقتصاد و دیپلماسی باید ایجاد شود.»

سال گذشته قیمت مرغ تا کیلویی 45 هزار تومان هم رسید و صفهای طویلی برای خریدن آن شکل گرفت، بازار آشفته و نابسامانی در همه استانها وجود داشت و خیلی از مواقع مرغ  پیدا نمی شد. این در حالی است که ایران در تولید مرغ جایگاه هفتم را در جهان دارد و سالانه بیش از 2.5 میلیون تن مرغ تولید می کند. بنابراین این به هم ریختگی تنها به دلیل ضعف مدیریت بازار بود که به رغم تولید کافی، مردم متحمل رنج و زحمت و هزینه فراوان شدند.

رفتن به بالا