برای صادرات پیاز از ظرفیت شهرستان مرزی درگز استفاده نشده است

برای صادرات پیاز از ظرفیت شهرستان مرزی درگز استفاده نشده است
مدیر جهاد کشاورزی درگز گفت: پیاز یکی از محصولات کشاورزی مهم و رایج در شهرستان درگز است اما متاسفانه کشاورزان شهرستان تا کنون از ظرفیت شهرستان مرزی درگز برای صادرات این محصول بهره‌ای نبرده‌اند.
: 2490

اکبریونسی عنوان کرد: ۶۰ هکتار از اراضی شهرستان مرزی درگز زیر کشت پیاز است و با توجه به اینکه این شهرستان یک شهر مرزی است، ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات محصولات خویش دارد اما متاسفانه در زمینه صادرات پیاز تا کنون سرمایه‌گذاری نشده و اقدامی صورت نگرفته است. 

وی اظهار کرد: کشت پیاز در شهرستان درگز پیشینه‌ای طولانی و این محصول از دیرباز نقش مهمی در اقتصاد شهرستان دارد. چنانچه صادرات این محصول به درستی صورت گیرد، توجیه اقتصادی بسیار خوبی برای کشاورزان داشته و باعث پویایی اقتصاد منطقه خواهد شد.

یونسی ادامه داد: سطح زیر کشت پیاز در شهرستان ۶۰ هکتار است که از این میزان ۴۰ هکتار آن به صورت کشت مکانیزه و ۲۰ هکتار هم به صورت سنتی کشت شده است.

ماشین‌آلات مکانیزه برای برداشت پیاز در شهرستان وجود ندارد

وی تصریح کرد: کشت و برداشت پیاز هزینه‌بر است؛ به همین دلیل باید به طور مکانیزه انجام شود. در حال حاضر در زمینه کشت مکانیزه مشکلی نداریم و حدود ۶۰ درصد کشت پیاز در شهرستان درگز به صورت مکانیزه انجام می‌شود اما برای برداشت پیاز متأسفانه ماشین‌آلات مکانیزه در شهرستان نداریم و این یکی از نیازهای شهرستان در زمینه تولید پیاز است. امیدواریم در این زمینه هر چه سریع تر متقاضیانی از بخش خصوصی وارد عمل شوند.

مدیر جهاد کشاورزی درگز خاطرنشان کرد: پیاز از محصولات کشت بهاره است و برای کاشت آن باید آب به حد کافی وجود داشته باشد. بنابراین عمدتا در مناطق و اراضی کاشت می‌شود که به لحاظ آبی شرایط لازم را داشته باشد. خوشبختانه شرایط برای کشت پیاز تا حدودی در شهرستان درگز فراهم است و همین امر باعث شده کشاورزان زیادی در زمینه کشت پیاز هم به صورت مکانیزه و هم به صورت سنتی فعالیت داشته باشند.

وی یادآور شد: پیازی که در شهرستان درگز کشت می‌شود، ۲ نوع است که در کشت به روش سنتی، از رقم قرمز محلی و در کشت مکانیزه از رقم زرقان استفاده می‌شود. میزان عملکرد رقم محلی پیاز قرمز محلی حدود ۴۵ تن در هکتار و میزان عملکرد رقم زرقان نیز حدود ۷۰ تن در هکتار گزارش شده است.

مدیر جهاد کشاورزی درگز افزود: پیاز محلی بین مردم منطقه محبوبیت خاصی دارد و بازار فروش آن نیز عمدتا بین افراد بومی همین منطقه است که برای پخت غذاهای محلی از جمله یخنی کاربرد زیادی دارد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه میزان عملکرد پیاز در رقم محلی کم است، جهاد کشاورزی کشت ارقام اصلاح شده در شهرستان را ترویج کرده است. کشت این ارقام با استقبال خوبی از سوی کشاورزان مواجه شده است.

یونسی در پاسخ به این سوال که آیا خشکسالی اخیر بر عملکرد پیاز در شهرستان تأثیر داشته است، گفت: خشکسالی اخیر و به دنبال آن کاهش سطح آب در منابع آبی هم میزان سطح زیر کشت و هم میزان عملکرد را تحت تأثیر قرار داده است؛ به طوری که سال زراعی گذشته سطح زیر کشت در رقم محلی ۳۰ درصد و میزان عملکرد پیاز نیز حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافت.

علاوه بر پیاز پنبه، گندم، جو، سیب، انگور و زعفران سایر محصولات کشاورزی مهم شهرستان درگز است.

رفتن به بالا