عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس توصیه کرد:

به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما، یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند

به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما، یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس گفت:برای تنک میوه به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما، یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند چرا که این کار باعث می‌شود درختان خرما هر ساله به بار بنشینند.
: 3774

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از مهر،حمید زرگری ظهر دوشنبه در بازدید از نخلستان‌های جهرم گفت: مهمترین مرحله بعد از گرده افشانی در نخل‌ها، آرایش و اصلاح خوشه‌ها یا تنک کردن میوه خرما است که این امر در نخلستان‌های فارس آغاز شده است.

وی افزود: این عملیات ۶ تا ٨ هفته پس از گرده افشانی و زمانی که میوه‌ها حدود یک سوم وزن اصلی خود را به دست آورده اند، اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: عمل تنک میوه در اکثر نخل‌ها باعث افزایش مرغوبیت، بزرگ شدن میوه، ایجاد تعادل فیزیولوژیکی بین قسمت‌های رویشی و زایشی گیاه، کاهش ریزش محصول، پژمردگی و خشکیدگی خوشه و پدیده ترشیدگی میوه، افزایش سرعت رسیدگی میوه‌ها و بهبود رنگ گیری آنها می‌شود.

زرگری در پایان به نخلکاران توصیه کرد: برای تنک میوه به ازای هر ١٠ برگ سبز خرما، یک خوشه و یا یک سوم خوشه خرما را از پایین حذف کنند چرا که این کار باعث می‌شود درختان خرما هر ساله به بار بنشینند.

سطح زیر کشت خرما در استان فارس ٣١ هزار هکتار است که ۴ هزار و ٨٠٠ هزار هکتار از آن در شهرستان‌های جهرم و خفر وجود دارد.

رفتن به بالا