پیشنهاد اعتبار ۴۰ هزار میلیارد تومانی برای طرح ‌اصلاح الگوی کشت‌ در بودجه ۱۴۰۲

پیشنهاد اعتبار ۴۰ هزار میلیارد تومانی برای طرح ‌اصلاح الگوی کشت‌ در بودجه ۱۴۰۲
رئیس سازمان‌ تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، میزان اعتبار پیش‌بینی ‌شده در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۲ به موضوع اصلاح الگوی کشت را تشریح کرد.
: 4452

به گزارش کشاورزان پرس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سیدمجتبی خیام‌نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با استاندار سمنان اظهار داشت: بالغ ‌بر ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه برای سال ۱۴۰۲ در بحث اصلاح الگوی کشت پیشنهاد شده است.

وی با بیان این که بیش از نیم‌قرن از شکل‌گیری طرح اصلاح الگوی کشت در کشور می‌گذرد، افزود: استان سمنان ویژگی‌های لازم برای پایلوت شدن برای طرح اصلاح الگوی کشت را در کشور دارد.

رئیس سازمان‌ تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان این که ۹۰ درصد از محصولات زراعی استان سمنان شامل ۱۲ محصول است، تصریح کرد: در الگوی کشت تدوین‌ شده برای استان سمنان نیز ۱۵ محصول مدنظر قرار دارد.

*اصلاح الگوی کشت اولویت نخست وزارت جهاد کشاورزی است

خیام‌نکویی اضافه کرد: ظرف مدت دو الی سه سال با همت و جدیت می‌توان شاهد اصلاح الگوی کشت به‌صورت کامل در سطح استان سمنان بود و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور آماده است تا در بحث بهره‌وری محصولات کشاورزی در سطح استان سمنان تمرکز کنیم.

وی از خرده‌مالکی‌ها به‌عنوان یکی از تهدیدات اجرای طرح الگوی کشت در کشور نام برد و با بیان اینکه مُقَطَع شدن زمین‌های کشاورزی یکی از مواردی است که به الگوی کشت ضربه وارد می‌کند تأکید کرد: باید از بحث خرده مالکی به سمت عمده مالکی گام برداریم.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه کاهش قیمت و ارزان‌سازی غذا و خوراک از دستورات و تأکیدات رئیس‌جمهور است خاطرنشان کرد: این مهم با کاهش هزینه‌های تولید امکان‌پذیر می‌شود.

آمادگی سمنان برای پایلوت کشوری طرح اصلاح الگوی کشت

استاندار سمنان نیز در این دیدار با اشاره به لزوم توسعه گلخانه‌ها و تولید محصولات کم آب‌بر در کشور خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به اصلاح الگوی‌ کشت برسیم؛ لازم است تا توسعه‌ مجتمع‌های گلخانه‌ای، آبیاری نوین و محصولات کم آب بر در دستور کار باشد.

سید محمدرضا هاشمی افزود: افزایش بهره‌وری از دیگر مواردی است که باید به‌صورت ویژه در بخش کشاورزی مدنظر قرار داشته باشد.

وی با اشاره به ممنوعیت استقرار صنایع آب‌بر و کشت محصولات پر آب‌بر در استان سمنان خاطرنشان کرد: آمادگی داریم‌ تا در تفاهم‌نامه‌ای، استان سمنان را به‌عنوان‌ پایلوت کشوری طرح اصلاح الگوی کشت معرفی کنیم.

استاندار سمنان با اشاره به تنوع بالای رویش و تولید گیاهان دارویی این استان، توجه به این مهم را به‌عنوان یک ظرفیت مطلوب در بخش کشاورزی خواستار شد.

رفتن به بالا