تولیدکننده نمونه انجیر دیم در گفت‌وگو باکشاورزنا به نقل از «روستانیوز» مطرح‌کرد

توسعه روستاها با رفع موانع صدور اسناد مالکیت باغ‌های کشاورزی

انجیر
روستای دوسیران از توابع شهرستان کوه‌چنار، در فاصله ۵۰کیلومتری شهر کازرون و ۱۲۰کیلومتری شهر شیراز، مرکز استان فارس، واقع شده و شغل اصلی ساکنان آن باغداری و کشاورزی است. این روستا از امکانات اولیه مانند آب شرب، گاز و راه‌های دسترسی روستایی و شهری، امکانات بهداشت عمومی، آموزشی و... بی‌بهره است. به‌رغم این‌ مشکلات، اهالی روستا از هیچ کوششی برای رشد و توسعه دریغ نمی‌کنند؛ به‌ویژه بزرگ‌ترها که همواره تلاش می‌کنند با ایجاد انگیزه برای جوانان و فراهم‌کردن زمینه اشتغال پایدار، شور زندگی را در دل آن‌ها زنده نگه دارند.
: 517

در این خصوص می‌توان به سخاوت ساسانی‌پور، باغدار نمونه انجیر دیم اشاره کرد. وی پس از دوران کودکی و پشت سر گذاشتن دوران متوسطه در کنار سایر اعضای خانواده به کشاورزی پرداخت و همین مداومت در کار و تلاش موجب شد در سال۹۷ به‌عنوان باغدار نمونه کشور از سوی وزارت جهاد کشاورزی انتخاب و معرفی شود. در ادامه روستانیوز گفت‌وگویی با این تولیدکننده نمونه داشته که در ادامه می‌آید.
لزوم وجود مرکزی جهت جمع‌آوری و خرید انجیر
باغدار نمونه ملی انجیر دیم با اشاره به این‌که درحال حاضر چهار هکتار زمین با ۴۰۰اصله درخت (۲۰-۳۰درخت بارور) در اختیار دارم، گفت: در کنار این چند هکتار، یک باغ دوساله نیز اخیراً احداث کرده‌ام که طی چند سال آینده درختانش به ثمر می‌رسند؛ البته عمر اقتصادی درختان انجیر دیم حداکثر ۳۵سال است و در سن بالا دچار یک بیماری که در اصطلاح محلی به آن سرطان درخت یا شانکر می‌گویند، می‌شوند که درخت را از پای درمی‌آورد. در عین حال تلاش می‌کنیم با کنترل‌های بهداشتی عمر درختان را طولانی کنیم.
سخاوت ساسانی‌پور در گفت‌وگو با «روستانیوز» ادامه داد: در موضوع کنترل آفات با مشارکت کارشناسان ترویج جهاد کشاورزی مرکز خدمات کشاورزی نودان وابسته به جهاد کشاورزی کوه‌چنار، برای ثمردهی طولانی‌تر درختان تلاش می‌کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ثمردهی درختان انجیر بین ۲۰ تا ۸۰کیلو است و به‌طور میانگین هر درخت ۳۰کیلو بار می‌دهد؛ به‌عبارتی از ۱۰۰درخت، سه‌تن محصول انجیر باکیفیت قابل برداشت است. برداشت انجیر نیز از شهریورماه تا اواخر آبان‌ماه توسط همکاران دائمی و کارگران فصلی به شیوه‌های بهداشتی انجام می‌شود که این رویه هزینه‌های تولید را افزایش و بازدهی اقتصادی معقول را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
ساسانی‌پور با ابراز تأسف از این‌که مرکزی برای جمع‌آوری محصول یا خرید انجیر وجود ندارد و دلالان و واسطه‌ها به دلخواه خود قیمت‌ها را تعیین می‌کنند، افزود: ضرورت دارد با کمک مسئولان بخش، مرکزی تعیین و قیمت عادلانه انجیر را اعلام کنند تا هم باغدار متضرر نشود و هم واسطه‌ها به سود منطقی و عادلانه قانع باشند. نبود این نهاد موجب شده است دلالان به هر آنچه می‌خواهند دست یابند. موضوع تأسف‌بارتر این‌که عدم دست‌یابی باغداران به حاصل دسترنج خود در زمان مناسب (دریافت نکردن پول خود به شکل یک‌جا)، قدرت ایجاد یک تشکل صنفی را از آن‌ها سلب کرده است.
ضرورت ایجاد واحد بسته‌بندی بهداشتی انجیر
این کشاورز نمونه کشوری بیان کرد: از مسئولان درخواست دارم اعطای تسهیلات و مجوز قانونی ایجاد واحد بسته‌بندی بهداشتی انجیر را که نیاز مبرم کشاورزان منطقه است، در دستور کار خود قرار دهند.
وی به بلاتکلیفی و نداشتن سند رسمی اراضی در اختیار که قرار بوده است از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به باغداران واگذار شود، اشاره کرد و افزود: این اراضی جزو زمین‌های شیب‌دار بوده و توسط پدران ما احیاء و آباد شده و وعده آزاد کردن اسناد آن‌ها مدت‌هاست که محقق نشده. قطعاً با تحقق این مهم، روستای دوسیران دچار تحول و رشد شده و انگیزه برای کار و تلاش از سوی جوانان دوچندان می‌شود.
ساسانی‌پور خاطر‌نشان کرد: امیدوارم از کشاورزان نمونه‌ ملی که ضامن استقلال اقتصادی و رشد و توسعه هستند، حمایت بیش‌تری صورت گیرد تا بتوانند الگوی سایر بهره‌برداران باشند.

رفتن به بالا