رئیس سازمان جنگل ها اعلام كرد:

كاهش 5 درصدی قاچاق چوب با اجرای طرح توقف بهره برداری از جنگل

قاچاق چوب _بهره برداری چوب
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: با اجرای طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال كشور، قاچاق چوب بیش از پنج درصد كاهش را نشان می دهد.
: 605

به گزارش  کشاورزنا به نقل از خبرنگار اقتصادی ایرنا، قرارداد همكاری مشترك 10 ساله بین سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور با سازمان اتكا، وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای توسعه زراعت چوب و حفاظت از منابع طبیعی درباره قاچاق چوب امروز(یكشنبه) امضا شد.
«خلیل آقایی» بعد از امضای این قرارداد در پاسخ به سوال ایرنا گفت: كامیون های حمل چوبی كه در جاده های شمال كشور دیده می شود می تواند مربوط به برداشت چوب از مزارع شخصی، مستثنیات و زراعت چوب باشد و این به معنای برداشت چوب از جنگل های شمال كشور نیست.
وی اظهارداشت: با طرح توقف بهره بردرای از جنگل های شمال كشور، به طور قطع برداشت و حمل چوب با منشاء جنگلی، قاچاق به شمار می رود و یگان حفاظت سازمان جنگل ها، نیروی انتظامی و پاسگاه ها با متخلفان برخورد می كنند.

** وزارت راه متولی تعیین تكلیف اراضی سرخه حصار، مرادآباد و سوهانك شد
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری درباره تاكید رهبر معظم انقلاب برای تعیین تكلیف وضعیت اراضی سرخه حصار، مراد آباد و سوهانك نیز گفت: براساس مصوبه دولت، تعیین تكلیف این اراضی به وزارت راه و شهرسازی محول شده است و ارتباطی به سازمان جنگل ها ندارد.
وی افزود: این اراضی مربوط به تعاونی های مسكن كاركنان وزارتخانه ها و سازمان های مختلف شمال تهران و جنوب البرز است.

** پرونده ویلای اوشان كماكان مفتوح است
آقایی درباره پرونده ویلای اوشان نیز گفت: پرونده این ویلا در دادگاه مفتوح است و امیدواریم با پیگیری هایی كه انجام می شود، دستگاه قضایی در قالب ماده 147 قانون مربوط به املاك فاقد سند شش دانگ، تصیمیم لازم را اتخاذ كند.
وی اظهارداشت: با وجود اینكه صاحب این ویلا می گوید سند زمین را از سازمان ثبت اسناد دریافت كرده اما معتقدیم این بنا در اراضی ملی ساخته شده است.

** اشتغالزایی در تالش در صنعت چوب
این مقام مسئول در سازمان جنگل ها درباره توسعه زراعت چوب و صیانت از جنگل های طبیعی تالش نیز توضیح داد: سازمان جنگل ها، شركت شفارود و اداره كل منابع طبیعی استان گیلان در تفاهمی تلاش دارند علاوه بر حفاظت و صیانت جنگل ها، توسعه زراعت چوب و اشتغالزایی جدید را در منطقه تالش ایجاد كنند كه علاوه بر رونق منطقه، می تواند توجیه اقتصادی خوبی داشته باشد.
وی اظهارداشت: با امضای این تفاهم نامه 10 ساله، به طور قطع از تخریب، برداشت غیرقانونی و قاچاق چوب جنگلی جلوگیری خواهد شد.
«در قراردادهای طرح جنگلداری، 11 هزار هكتار جنگل جلگه ای تحت پوشش شركت شفارود داشتیم كه در این مناطق زراعت چوب صورت گرفته است و اكنون نیز با قرارداد اجاره ای و مشاركتی، اقدام به زراعت چوب می كند.»
آقایی ادامه داد: تلاش داریم توسعه زراعت چوب را علاوه بر كشت در زمین های خالی منابع طبیعی و اراضی ملی، در مستثنیات مردم نیز تعمیم دهیم.
وی از آمادگی طرح زارعت چوب در سازمان جنگل خبر داد و افزود: در برنامه ششم توسعه 75 هزار هكتار تعهد زراعت چوب داریم كه امیدواریم با تامین منابع تحقق یابد و اكنون استان گیلان در این امر پیشروست.
رئیس سازمان جنگل ها، نیاز چوبی كشور را سالانه بین پنج تا 6 میلیون مترمكعب بیان كرد و گفت: نزدیك 500 تا 600 هزار مترمكعب از این نیاز چوبی پیش از این از محل بهره برداری از جنگل های شمال كشور تامین می شد كه با طرح توقف برداشت از جنگل ها، برای جبران باید توسعه زراعت چوب را در اولویت كارها قراردهیم.
وی با بیان اینكه محدودیتی برای توسعه زراعت چوب در كشور نداریم، افزود: با توجه به شرایط جهانی، زراعت چوب می تواند منجر به صادرات و واردات چوب شود.

** چرایی توسعه زراعت چوب
«محمدمهدی كربلایی» مدیرعامل سازمان اتكا نیز در این مراسم گفت: وظیفه اصلی شركت شفارود «حفظ، نگهداری و صیانت از جنگل های شمال كشور» و سپس بهره برداری از جنگل است اما برای حفظ و نگهداری از جنگل باید به ناچار در یك مناطقی با هماهنگی سازمان جنگل ها برداشت صورت گیرد.
وی اضافه كرد: زراعت چوب در جنگل یك كار علمی و اصولی است كه در همه دنیا برای كار اقتصادی و نگهداری و توسعه جنگل صورت می گیرد؛ ما نیز با توجه به قانون منع بهره برداری از جنگل، به ناچار باید كار زراعت چوب را توسعه دهیم تا بتوانیم از نظر اقتصادی، نیاز شركت و كارخانجات وابسته را تامین كنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 550 نفر در شركت شفارود و 10 ها كارگاه و كارخانه های كاغذسازی وابسته با 100 ها كارگر و كارمند فعالیت دارند.
به گفته وی، چهار سال پیش دولت بابت بخشی از طلب خود، شركت شفارود را به سازمان اتكاء واگذار كرد.

** نیروهای بیكار در توسعه زراعت چوب فعالیت كنند
«محمود شكری» نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: براساس آمار سال های 1394 و 1395، سالانه بیش از میلیون ها مترمكعب مصرف چوب كشور است كه از این میزان بیش از 1.5 میلیون مترمكعب وارداتی بود كه با اجرای طرح توقف برداشت چوب از جنگل های شمال كشور، به طور قطع واردات چوب افزایش یافته است.
وی، زراعت چوب را یكی از اساسی ترین نیازهای كشور برشمرد و گفت: سازمان جنگل ها باید طبق قانون هر زمینی خالی و قابل كشت برای زراعت چوب را به شركت های بهره بردار یا نیروهای بیكار اختصاص دهد تا نیاز كشور تامین شود.
وی با متولی نگهداری، حفظ جنگل ها و تصرفات غیرقانونی را سازمان جنلگها دانست و افزود: قانون اجازه داده در قالب قراردادها به شركت های ذیربط در این بخش، كمك كنند.
این نماینده مجلس ادامه داد: پیش از این، شركت شفارود در منطقه رضوان شهر استان گیلان بیش از 120 هزار هكتار از جنگل های تالش بزرگ را برای بهره برداری در اختیار داشت كه اكنون بحث توسعه زراعت چوب در این اراضی را در دستور كار قرار داده است.
نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: پیش از اجرای طرح توقف برداشت چوب از جنگل های شمال كشور، هزینه های حفاظت از جنگل ها از محل فروش چوب تامین می شد كه با اجرای این طرح باید دولت هزینه ها را پرداخت كند.
وی افزود: بنابراین در قانون برنامه ششم پیش بینی شد برای حفظ و حراست و توقف برداشت چوب از جنگل ها، حداقل بیش از 60 میلیارد تومان در اختیار سازمان جنگل ها قرار گیرد كه سال گذشته نزدیك 60 درصد آن تخصیص یافت.
وی براین باور است كه درآمد ناشی از محل فروش چوب زراعی می تواند علاوه بر حفاظت جنگل ها و توسعه این مناطق، به اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه منجر شود.

رفتن به بالا