در گفت‌وگو با کشاورزنا به نقل از غلات نیوز مطرح شد؛

ضرورت ورود متولیان نان برای ساماندهی بازار خمیرمایه

خمیر مایه
در کنار افزایش همه مولفه‌های تولید، افزایش سه‌باره نرخ خمیرمایه از سال گذشته تاکنون، تبدیل به دغدغه‌ای بزرگ برای نانوایان کشور شده است. البته در حال حاضر قیمت خمیرمایه نه تنها افزایش روزافزون دارد بلکه عرضه این محصول در بازار با محدودیت همراه بوده و متاسفانه این مسأله زمینه سواستفاده را برای دلالان در بازار فراهم نموده است.
: 729

بیژن نوروزی مقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران در گفت‌وگو با کشاورزنا به نقل از غلات نیوز در این خصوص اظهار کرد: شهریورماه سال گذشته، هر کیسه 10 کیلوگرمی خمیرمایه با قیمت حدودی 180 الی 190 هزار تومان عرضه می‌شد اما اکنون قیمت خمیرمایه به 380 هزار تومان رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر شیوه تخصیص خمیرمایه به نانوایان این‌گونه است که کارخانه‌های تولیدکننده، خمیرمایه را به صورت سهمیه‌ای از طریق شرکت تعاونی در اختیار نانوایان می‌گذارند منتها به دلیل کمبود سهمیه‌ها، نانوایان مجبور به تامین نیاز خود از بازار آزاد و البته گران‌تر هستند.
نوروزی مقدم در ادامه با بیان اینکه نانوایان به کمبود خمیرمایه انتقاد دارند، گفت: اگر صادرات خمیرمایه و تامین نیاز داخلی، همسان‌سازی نشود، نتیجه آن محدودیت دسترسی نانوایان خواهد بود (البته دلیل این کمبود از سوی کارخانه‌های تولیدکننده خمیرمایه، استقبال نانوایان از یک برند خاص بیان می‌شود).
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران خاطرنشان کرد: از مسئولین خواستاریم دسترسی نانوایان به خمیرمایه را آسان کنند و تمهیداتی را جهت تامین خمیرمایه برای نانوایان قائل شوند.
باتوجه به نقش خمیرمایه در کیفیت نان، ضروری است که مسئولین مربوطه و متولیان نان برای ساماندهی بازار خمیرمایه، راهکاری اساسی بیندیشند و گامی علمیاتی بردارند. متاسفانه در طول سالیان گذشته، استفاده از جوش شیرین به جای خمیرمایه در واحدهای نان سنتی رواج داشت اما به مرور خمیرمایه جایگزین شد و حال این نگرانی وجود دارد که به دلیل افزایش قیمت خمیرمایه، مجددا جوش شیرین در واحدهای نانوایی جایگزین شود!

رفتن به بالا