انواع پسته و ارقام آن درایران

انواع پسته و ارقام آن درایران
پسته یکی از انواع مهم خشکبار در ایران و جهان می‌باشد. درخت پسته با نام انگلیسی Pistachio احتمالا از مرکز یا شرق آسیا منشا گرفته و داری گونه‌­های مختلفی است. انواع پسته تحت کشت و کار در ایران مربوط به گونه اهلی با نام علمی Pistacia vera هستند. درختان پسته دو پایه هستند به این معنا که گل‌های نر و ماده روی درختان متفاوت تولید می­‌شوند و روی یک درخت، هر دو گل نر و ماده وجود ندارد.
: 1746

درخت پسته

در اینجا سعی بر این است ویژگی­‌های ارقام معروف پسته در جهان ذکر گردد

کشورهای مهم تولید کننده پسته

ایران، آمریکا، ترکیه، چین، سوریه، یونان، ایتالیا، افغانستان، تونس و اسپانیا، ۱۰ کشور اول تولید پسته در جهان هستند. با توجه به اینکه کشور آمریکا مصرف داخلی بالایی دارد، ایران به عنوان بزرگترین صادر کننده پسته محسوب می‌­شود. دیگر کشورهای تولید کننده پسته عبارتند از: ماداگاسکار، استرالیا، قرقیزستان، اردن، ازبکستان، پاکستان، ساحل عاج، مراکش و مکزیک.

نمونه های از ارقام پسته ایران 

احمد اقایی: از فندقی درشت تر و از اکبری کوچکتر و ظاهربادامی شکل دارد . میان گل است و در اواسط فصل برداشت می شود سال آوری زیادی دارد که باید کنترل شود 

اکبری: در گروه پسته های بادامی کشیده است . دارای مغز بزرگ و کشیده و درشت تر از احمد آقایی است رقم دیرگل است  به علت بزرگ بودن آن در آجیل های لوکس استفاده می شود به نسبت احمد آقایی دیر رس تر است و تقریبا در آخر فصل برداشت  میشود پایه ی این درخت مقاوم به شوری و خشکی است 

کله قوچی :بزرگترین و سنگین ترین پسته پایه ی زود گل ظاهر پسته گرد و تپل می باشد _ظاهری شبیه به فندقی ولی در اندازه  ها ی بزرگتر است .برداشت این پسته دراخر فصل برداشت(شهریور تا اواسط مهر ) انجام می شود و رقم دیر رسی است شاخه های درخت کلفت و کوتاه می باشند .

فندقی:به کمبود مواد غذایی و شوری مقاوم نیست . تقریبا زود گل است و برداشت آن در اوایل فصل برداشت( اواسط شهریور الی اواخر شهریور) انجام می شود . ظاهری گرد و شبیه فندق دارد .بخش اعظمی از صادرات پسته ایران را به اختصاص داده است 

مهرداد غفاری_ کارشناس شبکه تجاری کشاورزی اگرینیتو 

https://b2n.ir/a47094

رفتن به بالا